Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nemecký automobilový priemysel „padá na hubu“

Situácia v nemeckom automobilovom priemysle sa dramaticky zhoršuje. Jej index v apríli spadol na rekordné minimum. Informoval o tom inštitút Ifo, ktorý sa opiera o výsledky svojho prieskumu.

Hodnota indexu súčasnej situácie v nemeckom automobilovom priemysle sa v apríli podľa prieskumu prepadla na mínus 85,4 bodu z marcových mínus 13,2 bodu. Zaznamenala tak najprudší pokles a dostala sa na najnižšiu úroveň za dobu existencie indexu, ktorý začal inštitút zostavovať po zjednotení Nemecka.

Automobilový priemysel po celom svete sa teraz stretáva má teraz neskutočné problémy.

“Nikdy predtým sme pre toto kľúčové odvetvie nevideli tak slabé čísla,” uviedol ekonóm Klaus Wohlrab z inštitútu Ifo. Výsledky prieskumu ukázali pokračujúci pokles u zákaziek a zhoršujúcej sa očakávania ohľadom vývoja výroby i exportu.

Na nemeckom automobilovom priemysle je závislá aj množstvo slovenských podnikov. Najväčšia automobilka vyrábajúca na Slovensku, VW Slovakia, je doslova na ihlách.

Odborník na automobilový priemysel Ferdinand Dudenhöfferom už koncom marca varoval, že v nemeckom automobilovom sektore hrozí kvôli Covid- 19 zánik viac ako 100 000 pracovných miest. Výroba automobilov a automobilových súčiastok v Nemecku pred príchodom krízy zamestnávala zhruba 830 000 ľudí.

Foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov