Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Video: Porsche 911 ako pravý teréniak

Toto ste ešte nevideli. Vodič Porsche 911 sa rozhodol zobrať svoje auto do terénu. Prešiel s ním cez kamene aj potok. Celé je to na videu.

Čisté šialenstvo. Jedine tak môžeme nazvať počin vodiča, ktorý sa rozhodol utrápiť svoje nové Porsche s cenovkou nad 145 000 eur. Model 911 Carrera 4S Cabrio z aktuálnej generácie 922 bol totiž v normálnej sériovej verzii so svetlou výškou podvozku, pre ktorú sú aj mestské spomaľovače dostatočnou výzvou.

Športiak s výkonom 331 kW síce má pohon všetkých kolies, ale terén, do ktorého ho zobral vodič v okolí bulharského hlavného mesta Sofia, by nesvedčil ani terénnejšiemu Cayenne. Video pravdepodobne nasnímal chlapec, ktorý bol so svojou rodinou na horských bicykloch. Že na svojej ceste stretne Porsche, iste ani nesníval.

O tom, čo sa vlastne stalo, môžeme viesť iba dohady. Možno chcel vodič využiť skratku, možno ho do terénu zaviedla navigácia, možno prehral stávku. Či to bolo tak či onak, poriadne šialený kúsok ho vyjde tisíce na opravách karosérie a laku. Bude však pravdepodobne prvý človek na svete, ktorý na sériovom Porsche 911 prešiel jamami poľnej cesty a aj lesným potokom.

Autor: Dávid Schun

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov