Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Triton Model H: Elektrické SUV a dojazd 1100 km

V podstate neznáma americká značka Triton Solar ukázala svoj najnovší projekt. Gigantické osemmiestne SUV Triton Model H funguje na elektrický pohon, pričom dojazd na jedno nabitie prevyšuje vzdialenosť 1000 km.

Obrovské SUV je prispôsobené na početnú posádku a väčší náklad. Je to vďaka celkovému výkonu vyprodukovanému štyrmi elektromotormi (1119 kW). Taká porcia by mala tohto mamuta katapultovať z pokoja a stovku za necelé tri sekundy!

Už len pri samotnej predstave sme v rozpakoch, či je lepšie sa smiať alebo plakať. Ako už správne tušíte, aj samotná batéria bude mať gigantické proporcie s kapacitou 200 kWh. Zatiaľ však nie je celkom jasné, ako rýchlo a akým výkonom bude prebiehať dobíjanie tak masívneho akumulátora, ale dojazd by mal byť až 1 126 km.

Rozmerné SUV od spoločnosti so sídlom v New Jersey, sa dá objednať vopred za 5000 USD (4600 eur). Prvých sto zákazníkov dostane Founder’s Edition, ktorá bude nadštandardne vybavená. Celková cena auta potom bude začínať na 140.000 USD (129.190 eur). Triton Solar navyše sľubuje záruku 10 rokov alebo 150.000 míľ (pozn. asi 240.000 km).

-jj-, zdroj a foto: Triton Solar

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov