Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tesla Cybertruck: Za príplatok solárna strecha

Americká automobilka Tesla robí všetko preto, aby minimálne doma získala vedúce postavenie aj v segmente pick-upov na elektrický pohon. Svoj futuristický model Tesla Cybertruck vylepšila o solárny strešný panel.

Dlhá skosená strecha elektrického pick-up trucku Tesla Cybertruck si napokon sama doslova pýta solárny panel. Vizionár a zakladateľ automobilky Elon Musk potvrdil, že solárna strecha skutočne bude príplatkovým vybavením. Treba však povedať, že integrované solárne panely sa vo svete elektromobility zatiaľ príliš neudomácnili.

Problémom je ich účinnosť aj cena za implementáciu. V ponuke ju má napríklad Toyota v prípade plug-in hybridného modelu Prius. Okrem toho sa objavila séria konceptov pracujúcich s integrovanými solárnymi panelmi v karosérii. Napríklad Lightyear One alebo Sion. Žiadny ale zatiaľ skutočne nevyšiel na cesty.

Unikátne skosená strecha takmer šesťmetrového elektromobilu Tesla Cybertruck s vhodným sklonom je pre solárne panely doslova ideálnym miestom. Musk na sociálnej sieti uviedol, že každý deň dokáže pri vhodnom počasí pridať až 24 km dojazdu. Pritom o integráciu solárnych panelov sa inžinieri automobilky Tesla snažili už v prípade elektromobilu Tesla Model 3. Vtedy sa to ale skrátka nevyplatilo.

-jj- zdroj a foto: Electrek.co

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov