Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tak túto dopravnú značku ste ešte nevideli!

Kamionisti posledné týždne zažívajú ťažké chvíle naprieč celou Európou. Jeden deň je situácia lepšia, iný hneď niekoľkonásobne horšia. Dôvod? Prevažne obmedzenia v prihraničných oblastiach, ktoré súvisia s opatreniami jednotlivých krajín pred šírením Koronavírusu.

Za týmto účelom je na  pravidelne vyčlenených niekoľko policajných hliadok, aby v rámci možnosti operatívne riešili situáciu na preplnených cestách. Snažia sa zvýhodniť kamióny, ktoré prevážajú – zdravotnícky materiál, liečivá a materiál na ich výrobu, potraviny, pohonné hmoty,živé zvieratá a krmivo, vstupné produkty poľnohospodárskej výroby a poštové zásielky.

Aj keď nie sú potraviny ako potraviny. Tie ktoré sú trvanlivé museli občas ostať v kolóne. Od včera ale na vybraných úsekoch ciest osadili dopravné značenie, ktoré ste možno doteraz nikde nevideli, a ktoré by malo urýchliť dopravu dôležitých komodít. Toto dopravné značenie bude označovať zelené jazdné pruhy, takzvané „green lane“, ktoré budú môcť vodiči nákladných vozidiel využiť v prípade kolóny, za predpokladu že podľa CMR budú viesť vyššie spomenutý tovar.

Prezídium Policajného zboru pripravilo aj mapu hraničných priechodov v rámci Transeurópskej dopravnej siete, ktorú pri vstupe na územie Slovenska pri kontrolách na hraničných priechodoch vodičom nákladnej dopravy rozdávajú.

Zdroj: FB PZ SR

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov