Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volga 3105 Concept 2021: Žeby konečne?

GAZ (Gorkovskij avtomobiľnyj zavod), alebo Volga je automobilkou, ktorá mladým ľudom už veľa nehovorí. Na druhej strane s nostalgiou na ňu spomínajú skôr narodení. Keď občas Volgu zazriem, zaspomínam si na detstvo.

Automobilka GAZ však nebola a nie je známa len veľkými limuzínami poväčšine využívanými štátnymi organizáciami, či kombíkmi označovanými ako Universal, ale aj plnohodnotnými off-roadami,dodávkami či nákladiakmi. Pod inými divíziami naďalej vyrábajú autobusy, poľnohospodársku a špeciálnu techniku a množstvo iného automobilového vybavenia.

Kamaz 54907: Budúcnosť ruskej dopravy

Späť na trh s limuzínami?

Z Ruska posledných pár rokov prúdia občasné informácie o opätovnom zahájení výroby. Automobilka doslova túži po návrate na tento v súčasnosti veľmi náročný trh. Všetci vieme, že limuzíny vyšších tried sú pomaly vytláčané rôznymi derivátmi SUV. So všetkými informáciami prichádzajú vždy aj rôzne skice možnej podoby novinky, ktoré niekedy nemajú spoločné absolútne nič. Niektoré sú navrhnuté v retroštýle a vychádzajú napr. z modelu GAZ Volga 24, iné sú čisto modernou záležitosťou.

A práve tým moderným málo známym poňatím znovuzrodenia automobily je aj model Volga GAZ 3105 Concept 2021 zverejnený na internete ešte v roku 2018. O dizajn sa postaral nezávislý kazanský dizajnér.

Informácii tradične veľa nie je, nakoľko sa jedná len o čistý počítačový koncept. Najsmutnejšie je, že sme sa nám nepodarilo zistiť, či vôbec v automobilke daný návrh zaradili do užšieho výberu a či na ňom intenzívne pracujú. Každopádne, ani po tých rokoch dizajn nestratil na kvalitách a vyzerá stále moderne.

Predná optika rátala s LED technológiou, ktorú efektne doplňuje točitá chrómová lišta, ktorá nadväzuje na mohutnú masku.  V podobnom duchu sú tvarované aj zadné partie, avšak zadné svetlá sú netypicky prepojené pod kufrom. Tmavá vínová farba podčiarkuje moderný elegantný vzhľad. A samozrejme, nesmú chýbať veľké kolesa, kedže kolesá robia auto.

Zdroj: Drive2.ru,zen.yandex.ru

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov