Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Sygic + Plugsurfing = riešenie elektromobility

Slovenská spoločnosť Sygic, ktorá je celosvetovo úspešná na poli vývoja navigačných riešení, predstaví v blízkej budúcnosti sériu inovatívnych riešení pre šoférov a automobilky. Majú pomôcť vyriešiť najväčšie výzvy masového rozšírenia elektromobility – obavu z dojazdu a nabíjanie.

Globálny navigačný hráč Sygic spojil síly so spoločnosťou Plugsurfing, ktorý je pre zmenu najväčším poskytovateľom prístupu k nabíjacím staniciam v objeme 150.000 nabíjacích bodov na európskom kontinente. „Partnerstvo so spoločnostťou Plugsurfing je dôležitou súčasťou nášho plánu, vyvinúť komplexné a inovatívne riešenie pre elektrické autá,“ uviedol viceprezident pre eMobilitu v Sygic, Peter Füzék.

Produkty a služby, ktoré čoskoro predstavíme, pomôžu nielen novým, ale aj skúseným šoférom čeliť každodenným výzvam elektromobility,“ dodal viceprezident Füzék. Podľa prieskumu Centra pre výskum a rozvoj informačných služieb (CORDIS) sú rozhodujúcimi prekážkami, ktoré zatiaľ bráni masovému rozšíreniu elektromobilov, nabíjacia infraštruktúra, nedostatočné podvedomie a nízka osveta. To všetko zohráva dôležitú úlohu v obavách z dojazdu a nabíjania.

Ako skúsený vývojár inovatívnych navigácií a priekopník prepojení telefónov so zabudovanými systémami v autách, sme pripravení prekonať tieto prekážky,” reagoval Füzék. Plugsurfing je pre zmenu európskym lídrom v elektromobilite. „Naším cieľom je sprostredkovať nabíjanie jednoducho pre každého šoféra,“ prezradil k danej téme Adam Woolway, spoluzakladateľ a výkonný riaditeľ spoločnosti Plugsurfing.

Vďaka tomu sa nám podarilo vybudovať silnú komunitu šoférov elektrických automobilov, ktorí pravidelne využívajú naše služby. Spolupráca so spoločnosťou Sygic nám umožní predstaviť nové riešenie, ktoré pomôže vyriešiť ty najkritickejšie potreby aj našich šoférov,.“ dodal na záver Woolway. Sygic ukáže prvé riešenie pre elektromobilitu, ktoré bude súčasťou Sygic GPS Navigácie začiatkom mája 2020.

Spoločnosť Sygic

Spoločnosť Sygic, ktorú založili v Bratislave roku 2004, je zaradená do rebríčka najrýchlejšie rastúcich spoločností – Deloitte Fast 50. Súčasne sa stala prvou značkou ktorá ponúka navigačné systémy pre iPhone a druhou pre Android. S viac než 200 miliónmi unikátnych užívateľov GPS aplikácie od Sygic v súčasnosti stojí v čele globálnych navigácií pre odvetvie automobilového priemyslu a cestovania.

-jj- zrdoj a foto: Sygic

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov