Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


SUV C5 Aircross Hybrid: Aj 55 km na elektrinu

Citroën už 100 rokov sprístupňuje automobily čo najširšiemu publiku. V roku 2020 chce v tejto stratégii pokračovať s elektromobilmi a sprístupní vozidlá s nízkymi emisiami všetkým záujemcom, ktorí si budú vyberať z poltucta elektrifikovaných verzií.

Všetky nové modely uvedené na trh budú teraz navyše k dispozícii aj v elektrickej verzii, ako dôkaz záväzku značky k zodpovednému prechodu na nové zdroje energií. Cieľom je ponúknuť, čo najviac ľuďom z najzásadnejších vozidiel prispôsobených potrebám každého jednotlivca, v každom segmente a na každom trhu. Svoju elektrickú ofenzívu zahajuje s novým sloganom „Inspirëd By You All“ určeným pre elektrifikované vozidlá.

So svojou technologickou vlajkovou loďou, novým SUV C5 Aircross Hybrid, hybridným plug-in SUV (Silent Urban Vehicle) v triede ë-Confort predstavuje prechod k bohatšej modelovej rade, kde výkonné spaľovacie motory doplnia 100% elektrické a hybridní plug-in verzie. SUV C5 Aircross nezaostáva ani po stránke komfortu. Dobré renomé robia vozidlu najmä tlmiče s progresívnymi dorazmi a sedadlá Advanced Comfort.

Dvadsať technológií asistenčných systémov riadenia už vstupuje do novej etapy programu Citroën Advanced Comfort a ponúka účinnú a výkonnú hybridnú plug-in verziu. Nové SUV C5 Aircross Hybrid je vďaka svojej mimoriadnej modularite najvariabilnejším SUV na trhu – má 3 samostatné sklopné a pozdĺžne posuvné sedadlá s nastavením sklonu operadla, objem batožinového priestoru je „Best in Class“ (460 – 600 ).

SUV C5 Aircross Hybrid, ktoré ponúka dojazd v elektrickom režime 55 km, emisie CO2 39 g/km a spotrebu od 1,4 l/100 km podľa WLTP. Jeho hybridný plug-in motor kombinuje najnovšie technológie a konkurencieschopné prevádzkové náklady. Z SUV C5 Aircross Hybrid, ktoré sa vyrába vo francúzskom Rennes – La Janais okrem verzií so spaľovacími agregátmi, sa ich už za jeden rok predalo viac ako 110.000 kusov. V krajine galského kohúta sa predáva za cenu od 40.000 eur.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov