Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2020: Dacia Spring – Najdostupnejší elektromobil

Dacia patriaca pod koncern Renault predstavila nový „showcar“ Spring, ktorý predznamenáva prvý elektrický model rumunskej značky. Pravdu povediac ide o mestský elektromobil, ktorý sa na čínskom trhu predáva pod označením Renault City K-ZE.

Ľahká a kompaktná sériová verzia Dacia Spring cieli na dojazd okolo 200 km (podľa normy WLTP). Zaručuje univerzálne využitie – v meste a rovnako aj v prímestských oblastiach. Automobil bude k dispozícii v priebehu budúceho roku. Zvláštna starostlivosť bola venovaná funkciam osvetlenia. Predné svetlomety 100% LED sú rozdelené na dve úrovne: vodorovná linka na hornej časti a štyri grafické prvky začlenené do spojleru.

Kvarteto zadných svetiel, rovnako 100% LED tvorí dvojité Y. Tieto prvky ohlasujú budúcu svetelnú identitu modelov Dacia. Predná maska modelu Dacia Spring electric showcar s novou svetelnou signatúrou, kapotou s rebrovaním a špecificky spracovanou maskou chladiča vyžaruje energiu a potrebnú robustnosť. V Číne sa Renault K-ZE predáva v troch cenových reláciách, od 7900 eur do 9140 eur. V tejto cene, sú započítané aj štedré štátne dotácie.

Najvyššia verzia ponúka 33kW elektromotor (125 Nm), batériu s kapacitou 26,8 kWh a dojazd 271 km (podľa normy NEDC). Vo všetkých prípadoch je možné využiť rýchlonabíjanie čínskeho štandardu GB/T a užívať si maximálnu rýchlosť 105 km/h. Rozmery mini SUV do zásuvky – 3,73 m na dĺžku, 1,58 m na šírku a 1,48 m na výšku. Rázvor je 2,42 m. Hmotnosť mestského vozidla je 921 kg a batožinový priestor má kapacitu 300 litrov.

-jj-, zdroj: Dacia

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov