Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Car Of The Year 2020: Kto ovládne Európu?

Každého motoristického nadšenca určite mrzí, že zo zdravotno-bezpečnostných dôvodov bol zrušený Medzinárodný autosalón v Ženeve. Aj my sme sa tam chystali... Avšak za to riziko to naozaj nestojí.

Na tohtoročnú Ženevu som sa veľmi tešil, a to aj napriek tomu, že viacero automobiliek ohlásilo neúčasť. Je to malý sviatok. Ako každý rok, tak aj teraz sa tam malo odohrať množstvo zaujímavých premiér, či už sériových áut alebo konceptov. Nuž, je to škoda. Ale zdravie máme len jedno. Ťažko predpokladať, ako by sa mohol vírus rozšíriť prakticky do celého sveta.

Európske auto roka

So Ženevou sa však viaže aj veľmi významné podujatie, a tým je vyhlasovanie víťazov ankety Európske auto roka. Bol to pálčivý problém, ktorý preniesol rýchle riešenie. Slávnostné vyhlasovanie víťazov bude realizované prostredníctvom živého vysielanie dnes o 15:00. Cenu odovzdajú predseda poroty Frank Janssen a novinár z automobilov z nemeckého časopisu Stern. Takto sa budete môcť dozvedieť o víťazovi v reálnom čase. Živý prenos si budete môcť pozrieť TU. 

Sedem kandidátov na auto roka 2020:

  • BMW radu 1
  • Ford Puma
  • Peugeot 208
  • Porsche Taycan
  • Renault Clio
  • Tesla Model 3
  • Toyota Corolla

Skúste si tipnúť, ktoré auto sa stane víťazom ešte pred zverejnením výsledkov! 🙂

Auto roka organizuje sedem hlavných časopisov v Európe: Auto v Taliansku, Autocar v Spojenom Kráľovstve, Autopista v Španielsku, Autovisie v Holandsku, L’Automobile Magazine vo Francúzsku, Stern v Nemecku a Vi Bilägare vo Švédsku. O víťazoch hlasuje 60 najlepších novinárov z 23 krajín európskeho automobilového sveta.

Zdroj: COTY

Foto: Archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov