Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Porsche 911 GT3 RS: Najrýchlešie gény na cesty

Nemecká automobilka Porsche predstavila vlani nový model vysoko výkonného športového vozidla Porsche 911 GT3 RS.

Tento športiak je špeciálne navrhnutý pre maximálny výkon nielen na pretekárskych okruhoch, ale tiež na bežných cestných komunikáciách. Vzhľad širokej karosérie s optimalizovanou hmotnosťou a typickým pevným zadným spojlerom je podriadený aerodynamike. Tiež v interiéri vládne pretekárska atmosféra.

Škrupinové sedadlá z uhlíkového kompozitu ponúkajú dokonca aj pri vysokej jazdnej dynamike bezpečnú oporu tela v protismere. Dôsledné využívanie materiálov dokladajú ľahké výplne dverí s odkladacou sieťou a pútkami namiesto kľučky na dverách, minimalizovaná zvuková izolácia a nový kryt zadnej časti interiéru s ľahkou konštrukciou.

Novinka má výkon 520 koní a dokáže akcelerovať z nuly na stovku za 3,2 sekundy. Najvyššia rýchlosť je obmedzená na 312 km/h. Pre mimoriadne ambicióznych šoférov zostavilo pretekárske oddelenie spoločnosti Porsche na prianie dodávaný paket Weissach, ktorý umožňuje ďalšie zníženie hmotnosti.

Súčasťou modelu sú diely z uhlíkového kompozitu v oblastiach podvozku, interiéru a exteriéru, ako aj na želanie dodávané kolesá z horčíkovej zliatiny. V najľahšej dostupnej konfigurácii je možné tým znížiť hmotnosť modelu Porsche 911 GT3 RS až na 1430 kilogramov. Cena modelu začína na čiastke tesne pod 200.000 eur.

-jj-, zdroj a foto: Porsche

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov