Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Danko chce zrušiť diaľničné známky

Topiaci sa aj slamky chytá. Aspoň tak sa vraví. Je tesne pred voľbami a tak sa politické strany snažia zapôsobiť aspoň populistickými slovami. Všetci veľmi dobre vieme, že to nie je reálne.

Vláda by sa mala dnes zaoberať aj návrhom na zrušenie diaľničných známok pre fyzické a právnické osoby, či živnostníkov s vozidlami do 3,5 tony. To je ďalšia z politických podmienok mimoriadnej schôdze parlamentu.

“Sám som chodil päť hodín z Revúcej do Bratislavy a späť niekoľko rokov. Nechcem sa hanbiť pred ľuďmi, že štát od nich berie poplatky za diaľničné známky,” vyhlásil v utorok Danko.

Toto opatrenie by sa podľa jeho slov malo dotknúť aj právnických osôb a živnostníkov s vozidlami do 3,5 tony.

Toto opatrenie vraj podľa slov A. Danka nie je žiadnym výstrelom do tmy. Ja si myslím svoje.

Predstava to je pekná. Jazdiť bez poplatkov. Každopádne, všetci veľmi dobre vieme, ako je to so slovenskými diaľnicami. Zadarmo nebudú, aj keby sme sa na hlavu postavili. O ich kvalite a rozsahu tiež nemusíme písať veľa. Aspoň že veľmi pomaly pribúdajú.

Každopádne, stále som celkom prekvapený, že napr. bratislavský obchvat je stále zadarmo. Na jednej strane je najviac vyťažený, na strane druhej je na ňom najnižšie priemerná rýchlosť. Dokonca aj NDS má na ňom najviac výjazdov, ktoré si na iných úsekoch platia ľudia v cene diaľničnej známky. Na druhej strane, keby nebolo obchvatu a čo i len o 10% viac áut sa v čase špičky presúvalo mestom, doprava by kľakla.

Foto: Archív

Diskusia 1
  1. Roman Bujňak Používateľ hovorí

    Stačí jeden ekonómicky balíček pre všetkých .
    Znížiť odvody a každý má z toho niečo pre seba.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov