Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ford GT: Vyšší výkon a nový výfuk

Unikátny superšport od Fordu prešiel modernizáciou, ktorá ho obohatila o viacero technických a dizajnových vylepšení.

Aj vy ste už unavení z neustálych správ o hybridoch, elektromobiloch a emisných normách? Našťastie, poriadne autá stále nevymierajú a modernizácia Fordu GT to len dokazuje. Ford sa nechváli tým, že svoj superšport obohatil o hybridný systém, či vypínanie valcov. Práve naopak. Modernizovaný model GT dostal napríklad nový titánový výfuk Akrapovič, ktorý by sa mal postarať o nový level zvukového zážitku.

Veru, o zvuk sa báť netreba, Ford GT totiž poháňa poriadny 3,5-litrový dvakrát preplňovaný šesťvalec. Ten bol v rámci modernizácie obohatený o nové piesty a medzichladiče. Vďaka drobným úpravám jeho výkon vzrástol o 13 koní a po novom produkuje až 482 kW (651 k). Upravená bola aj riadiaca jednotka a aerodynamika, vďaka ktorej sa výrazne zlepšil prísun vzduchu do motora.

Novinka zaujme aj exteriérovými paketmi. Po novom si môžete objednať Liquid Carbon paket, ktorý prekvapuje skutočnosťou, že panely karosérie sú v tomto prípade lakované len priehľadným lakom, aby naplno vynikla ich karbónová štruktúra. Súčasťou výbavy sú aj karbónové kolesá. Zákazníci si budú môcť objednať aj špeciálnu Gulf Racing úpravu, ktorá vzdáva hold legendárnemu Fordu GT, ktorý vyhral Le Mans v roku 1968. Nuž, ak máte na účte veľa nepotrebných peňazí a neviete čo s nimi, modernizovaný Ford GT môže byť skvelý nápad!

Zdroj – Autoexpress

Dominik Parajka

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov