Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Falošná vodička bratislavskej električky?

Celkom kuriózny prípad sa šíri slovenským internetom. V Bratislave vraj vyčíňa falošná vodička električky.

Podľa internetových zdrojov sa vraj po Bratislave pohybuje mladá dievčina, ktorá má oblečenú uniformu z dopravného podniku a oslovuje vodičov, že ich má vystriedať. Údajne dokonca mala aj viesť električku. Dopravný podnik tieto informácie rázne dementuje.

Na internete sa ďalej píše, že priamo vo vozovňach mal byť vylepený oznam s podobizňou mladej ženy a upozornením, že nikto taký u nich nepracuje a že určite nemá oprávnenie, či výnimku viesť električku.

​”Nenechajte sa zmiasť a nenechajte sa ňou vystriedať!” píše sa ďalej na nástenke!

Dopravný podnik tvrdí, že dievčina bola v kabíne iba vo chvíli, keď vozidlo stálo. “DPB, a. s. neeviduje, že by daná osoba viedla vozidlo. Za panelom električky bola videná vo chvíli, kedy vozidlo nebolo v pohybe, ale na konečnej zastávke. Týmto porušil interné predpisy zatiaľ nezistený zamestnanec podniku, ktorý jej to umožnil.  Nakoľko môže ísť o maloletú osobu, DPB, a. s. sa snaží skontaktovať s jej rodičmi.

Internetový portál ďalej zistil, že sa jedná skutočne o dievčinu, ktorá je veľkým fanúšikom MHD a poznajú ju mnohí vodiči.  “Je nadšená fanúšička dopravy, najmä električkovej, no aj medzi vodičmi autobusov má už zopár kamarátov, s ktorými sa vozí. Väčšinou sa naozaj len vozí po meste, občas fotí a podobne. Keď čítam jej komentáre na sociálnych sieťach, viackrát sa vyjadruje tak, akoby bola sama vodičkou. Je na nej aj vidno, že sa naozaj vyzná v danej oblasti, aj vo vnútropodnikových veciach a naozaj často nosí komplet vodičský mundúr, ktorý jej niekto musel prepožičať. Šoférovať električku nie je príliš náročné a za panel ju pustili viacerí, väčšinou na konečnej a naozaj vtedy, keď vozidlo stojí (toto nie je v DPB nič výnimočné), to nie je nijako nebezpečné. Niekto z protiidúcich vodičov ju však mal vidieť v meste za panelom, spoznal ju a nahlásil to,” píšu na internetovom portáli.

Čo si o tom myslíme?

Ťažko povedať. Fotenie sa so svojou vášňou, trávenie hodín v električkách, zanietenie, osvojovanie si predpisov… byť na mieste dopravného podniku, určite mladú slečnu oslovím, s možnou brigádou vo vozovni. Samozrejme, ak má na to predpoklady. Taký zanietený zamestnanec, a navyše v mladom veku, môže byť pre podnik naozaj prínosom. Najmä teraz, keď sa trápia s nedostatkom vodičov.

Nebola by prvá

Doteraz si pamätám, ako mladý problémový chlapec kradol v Čechách autobusy. Modus operandi bol veľmi podobný. Uniforma, košela, kľúče, znalosť zvykov vodičov… To všetko mu hralo do kariet. Navyše s nimi riadne jazdil predpísane trasy. Podobné prípady sa odohrali aj v Paríži, či v Nemecku.

Zdroj: Bratislavské noviny

Foto: ABN

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov