Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Honda e: Cenník už poznáme

O elektromobile Honda e sme prvýkrát počuli v roku 2017, vtedy ešte v podobe konceptu Urban EV a vzhľadom na neuveriteľne vkusné spojenie retro a newmodern štýlu v nás už vtedy vyvolal obrovský záujem.

O dva roky neskôr, na ženevskom autosalóne, sme s otvorenými ústami stáli nad modelom Honda e Prototype, ktorý bol takmer pripravený na výrobu. Sériová podoba sa predstavila na autosalóne vo Frankfurte 2019. Našťastie, od prvého prototypu z roku 2017 sa líši minimálne.

Na Slovensku sa začne predávať v júni, k dispozícii bude v dvoch základných verziách – „klasická“ Honda e s výkonom 100 kW (136 k) a Honda e Advance so 113 kW (154 k). Druhá verzia sa bude predávať so 16 alebo 17 palcovými kolesami. Základná Honda e bude stáť 34 990 eur, verzia Honda Advance e 37 990 (s oboma veľkosťami kolies). V tejto cene nie je započítaná štátna dotácia. Obe verzie majú 35 kWh akumulátor a dojazd 222 km, so 17-palcovými kolesami 210 km.

K zaujímavostiam patrí širokouhlý plne digitálny prístrojový štít, kamery namiesto zrkadiel, aplikácie, automatické zastavenie pred prekážkou pri cúvaní alebo rozbehu z miesta, vyhľadávanie dostatočne veľkého parkovacieho miesta, asistované parkovanie, aplikácia My Honda, ktorá sprístupňuje mnoho funkcií, ale najmä pohon zadných kolies. Už aby bolo leto.

Zdroj: Honda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov