Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


CES 2020: BMW i3 Urban Suite – Hotelová izba

Nemecká automobilka BMW sa blysla na nedávnom Veľtrhu spotrebnej elektroniky (CES 2020) v Las Vegas špeciálne upraveným elektrickým vozidlom i3 Urban Suite. Futuristický elektromobil doslova pripomína hotelovú izbu na štyroch kolesách.

BMW i3 Urban Suite má kompletne prepracovaný interiér tak, aby doprial cestujúcemu maximálny komfort. Malá mobilná hotelová izba a bez emisií by mohla v budúcnosti slúžiť napríklad ako prémiová taxislužba. Model BMW i3 prešiel kompletnou prestavbou, pričom bez zmien zostali len sedadlo šoféra a palubná doska.

Teraz je interiér auta miestom, ktoré ponúka relaxačnú atmosféru na úrovni útulného butikového hotelu. Zámerom bolo vytvoriť príťažlivé a atraktívne miesto, ktoré bude počas pobytu vyvolávať maximálne príjemné pocity a stane sa z neho ideálny priestor na relax, vychutnávanie palubného zábavného systému či umožňujúci plné sústredenie na pracovné úlohy. A to všetko je koncipované v pokojnej a uvoľnenej atmosfére.

Uvedené funkcie a služby sa podarilo dosiahnuť napríklad rozmerným a pohodlným kreslom s opierkou na nohy, super rýchlym internetovým prepojením s okolitým svetom pomocou siete 5G, zo stropu výklopným displejom a osobným ozvučením Sound Zone. V zadnej časti je komfortné kreslo vyrobené z recyklovaných materiálov, rovnako ako ďalšie prvky v interiéri.

Napríklad koberec je nielen z recyklátu, ale tiež je možné ho opätovne recyklovať, a to s 100% účinnosťou. Ďalšie prvky v podobe drevených plôch dodávajú interiéru na atmosfére, ktorá na vás po nasadnutí okamžite dýchne. Po ľavej ruke pasažiera sa nachádza rovná plocha, ktorá poslúži ako minimalistický stolček so štýlovou lampičkou.

Priamo pred vaším zrakom a tvárou sa jednoduchým stlačením tlačidla sklopí obrazovka, na ktorú si môžete zrkadliť obsah z vášho chytrého telefónu. Zaujímavosťou je potom zvukový systém Sound Zone zabudovaný do hlavovej opierky kresla. Pasažier tak môže telefonovať alebo pozerať film bez toho, aby to počul šofér.

-jj-, zdroj: BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov