Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Audi A5: Tri modernizované karosérie

Nemecká automobilka Audi v závere minulého roka predstavila modernizovanú verziu svojho aktuálneho modelu A5. Inovačným procesom prešli hneď tri karosérie naraz – A5 Sportback, A5 Coupé i A5 Cabriolet.

Dizajnéri posunuli vzhľad vozidla k športovejšiemu a ostrejšiemu výrazu. Nový však nie je len exteriér, ale aj interiér a tiež pohon, ktorý môže mať hybridnú podobu. Exteriér prešiel výraznou modernizáciou, predovšetkým predná časť zanecháva dojem väčšej rozhodnosti. Maska chladiča s mriežkou je nižšia a širšia.

Štíhle otvory pre prívod vzduchu nad maskou chladiča pripomínajú klasický model Audi Sport quattro z roku 1984. Spodná časť nárazníka so zväčšenými otvormi pre prívod vzduchu zdobí neprehliadnuteľná lišta. Nové bočné prahy vozidla z profilu vizuálne zoštíhľujú a zadná časť pôsobí ešte širším dojmom vďaka difúzoru s lichobežníkovými koncovkami výfukovej sústavy. V interiéri modelov A5 dominujú horizontálne línie.

Veľký displej MMI touch, centrála nového ovládacieho systému, sa nachádza uprostred prístrojovej dosky a je mierne natočený k šoférovi. V tme vytvára príjemnú atmosféru paket viacfarebného dekoračného osvetlenia vrátane zvýraznenia kontúr, ktorý sa dodáva sériovo vo výbave „Design selection.“ Novinku si môžete objednať v obmedzenej dobe aj v špeciálnej edícii Audi A5 edition one.

-jj-, zdroj: Audi

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov