Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2020: Aj s pretekárskou dráhou

Zdá sa, že s autosalónmi to ide naozaj dole vodou. Ženeva, či sa nám to páči, alebo nie, má tiež problémy, s ktorými sa musia organizátori pasovať. Tým najväčším je fakt, že záujem zo strany automobiliek klesá.

Na ženevskom autosalóne sa pravdepodobne nezúčastnia ani značky ako Peugeot a Opel. Je toto rozhodnutie naozaj správne? Nezúčastniť sa najprestížnejšieho autosalónu v Európe? Snáď manažéri vedia, čo robia… Ja mám na to svoj názor.  Ale snažím sa vcítiť aj do kože automobiliek. Nič vo svete nie je zadarmo a ani možnosť na pár dní vystaviť svoje produkty na tak významom podujatí nestojí pár centov. Tieto peniaze môžu v konečnom dôsledku použiť na iný spôsob propagácie, ktorá teoreticky môže mať podstatne širší dosah.

Organizátori čelia neľahkej úlohe. Ako prilákať návštevníkov, keď chýbajú vystavovatelia? Rozhodli sa pripraviť pretekársku dráhu dlhú viac 450 metrov, na ktorej sa bude prehánať 48 rôznych modelov s alternatívnym pohonom.

Podľa predbežných informácii by mali na tomto okruhu byť prezentované značky  Aiways, Porsche, Audi, Renault, BMW, Seat, DS Automobiles, Škoda,Honda, Smart,Hyundai, Toyota, Kia, Volkswagen, Mercedes-Benz.

Prečo sa tak rozhodli učiniť? Maurice Turrettini, predseda organizácie, ktorá autosalón pripravuje uviedol, že drvivá väčšina návštevníkov v živote nejazdila a nemala možnosť si vyskúšať elektromobil, alebo hybrid. Dodal, že je to jedinečná príležitosť, ako spropagovať alternatívne pohony vo vozidlách.

Organizátorom sa vôbec nečudujeme. Pripravovať tak náročné podujatie, akým medzinárodný autosalón je, dá zabrať. Najmä v dnešnej dobe, keď v podstate všetky tieto podujatia bojujú o prežitie. Ženeve sa doteraz dôstojne darilo brániť svoju česť, uvidíme čo prinesie tento rok. Sme zvedaví, či budú prítomní ekologickí aktivisti aj tu, alebo si dajú “pohov”.

Aj naša redakcia sa do Ženevy chystá. Všetky dôležité informácie a rozsiahlu fotogalériu vám určite veľmi radi prinesieme hneď, ako to bude možné.

Foto: GIMS

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov