Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Štrajk dopravcov graduje

Štrajk dopravcov naberá na obrátkach. Okrem Bratislavy a Oravy sa do štrajku zapája aj východná metropola. A tým to nekončí.

Po včerajšku sa ľady mierne pohli. Uskutočnilo sa stretnutie na pôde Ministerstva financií SR. A nie jedno, ale rovno 2. Na tom prvom, ktoré malo byť doobeda, totiž predstaviteľov na MF SR neprijali. Úspešní boli až po obede. Na samotnom stretnutí boli prítomní minister financií Ladislav Kamenický aj štátna tajomníčka Dana Meager. Za dopravcov boli prítomní členovia UNAS a Česmad Slovakia. Ako to dopadlo? Priamo sa nedohodli na určitých bodoch. Rokovania majú pokračovať dnes. Myslia si, že v určitých bodoch sa im podarí zjednať lepšie podmienky.

Bude celoplošný štrajk dopravcov?

MF SR stále intenzívne poukazuje na 35 miliónov eur, ktoré treba nájsť na zníženie cestnej dane o 50 %. A pritom by možno stačilo len trošku uškrtiť opasky a nastavil lepšie podmienky pri výbere mýta.

Štrajkujúci ďalej požadujú od predstaviteľov štátu riešenia, a to 50-percentné zníženie cestnej dane a pozastavenie výberu mýta do určenia nového správcu mýta. Tiež žiadali rokovanie s vládou SR o predložených požiadavkách.

Bratislava a Orava nie je jediným miestom, kde bude štrajk dopravcov. Zatiaľ čo v prvý deň bola doprava v BA poriadne komplikovaná, včera už boli problémy menšie. Iná situácia nastala na Orave. Tam štrajkujúci zablokovali hlavný ťah Trstená – Chyžné, kde sa museli potrápiť aj s nepochopením zo strany cudzokrajných vodičov nákladiakov. Navyše sa pridávajú aj Košice, či Ružomberok. Predstavitelia štátu si musia uvedomiť, že paralyzovanie týchto hlavných ťahoch môže v krajnom prípade priniesť obrovské straty a škody.

Zdroj: Teraz, SITA, PZ SR

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov