Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz EQA a EQB už testujú na severe

Nová kolekcia vozidiel do zásuvky EQ odštartovala v automobilke Mercedes modelom EQC, pokračuje smart EQ a čoskoro prídu na trh ďalšie elektrické verzie.

Ešte pred tromi rokmi to na autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom vyzeralo, že Mercedes-Benz EQA bude uhladený športový trojdverový hatchback s 60kWh batériou a dojazdom 400 km. Dnes je však všetko inak: bude to totiž päťdverový crossover.

Auto bude postavené na druhej generácii Mercedes-Benz GLA. Avšak ešte než sa v roku 2020 objaví táto plne elektrická verzia s označením EQA na trhu, pôjde do predaja tiež ako plug-in hybrid po vzore modelov A250e a B250e. Ten ponúkne dojazd údajne až 70 km, ale nie je zrejmé v ako akom štandarde.

Zatiaľ len špekulatívna špecifikácia plne elektrickej verzie EQA hovorí o 60kWh batérii a reálnom dojazde okolo 320 km na jedno nabitie. Čo sa týka modelu Mercedes-Benz EQB, tak tento plne elektrický crossover sa už usilovne testuje vo Švédsku. Opäť hovoríme o plne elektrickom súrodencovi k modelu GLB.

Ten podľa doterajších správ využije úplne rovnaký pohon, ako EQA, teda dvojicu elektromotorov s celkovým výkonom 200 kW/499 Nm a pravdepodobne 60kWh batériou. Špekuluje sa ale o možnosti variantu s väčšou batériou. Mercedes-Benz EQB sa dostane na trh v druhej polovici budúceho roku, do zámoria dorazí v priebehu roka 2021.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov