Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Šéfkuchár Ramsay ukázal luxusné športiaky

Niektoré celebrity investujú do nehnuteľností, iní majetní ľudia dávajú prednosť luxusným športovým automobilom. A práve do tej druhej skupiny patrí aj svetoznámy šéfkuchár z televíznych obrazoviek Gordon Ramsay.

Škót Ramsay patrí medzi najväčšie kuchárske celebrity na našej planéte. Päťdesiattriročný držiteľ Radu britského impéria (OBE) je uznávaným reštauratérom, autorom, televíznou osobnosťou a kritikom jedálnych lístkov. Jeho reštaurácie boli ohodnotené šestnástimi Michelinskými hviezdami, pričom v súčasnosti ich má na konte sedem.

Ramsay, ktorého majetok sa odhaduje na viac ako 200 miliónov USD, v závere minulého roka prevetral na ikonickom britskom okruhu Brands Hatch tucet svojich rýchlych športových automobilov. Športiaky registrované v domovskej Veľkej Británii priviezli do anglického Kentu špeciálne kamióny. „Je to vôbec po prvý raz, či vidím všetky svoje autá spolu na okruhu vo Veľkej Británii,“ skonštatoval Ramsay.

Majiteľ viac ako 40 reštaurácií, ktorý je známy svojim ostrým a kritickým slovníkom, si užíval na súťažnom okruhu jazdu na rýchlych vozidlách spoločne s rodinou a priateľmi. Na výber mali sedem statočných Ferrari, McLaren 650 LT Spider, McLaren Senna, Porsche 918 Spyder, Aston Martin DBS Superleggera alebo stíhaciu formulu BAC Mono.

Len samotné dva najcennejšie modely Ferrari majú hodnotu prevyšujúcu čiastku 7,870.540 eur a zvyšné stroje bez problémov pridajú v súčte ďalšie desiatky miliónov eur. Volná trať sedela Ferrari LaFerrari Aperta, po dlhej dobe sa k slovu dostala oceňovaná Superamerica a podzemné tvory mali poplach aj vďaka dvanásťvalcovému F12tdf.

Spokojný šéfkuchár si rýchlu jazdu užíval plnými dúškami, až z McLarenu Senna musel vyliezť po štyroch. Vzápätí pobozkal jeden z 500 vyrobených exemplárov a pokračoval za volant ďalšieho splneného sna. Keď už nič iné, takto sa má zachádzať s výberovou kolekciou, nie autá „sušiť” v garáži a čakať, až stúpne ich cena.

Kto je GORDON RAMSAY
Celé meno: Gordon James Ramsay
Narodený: 8. november 1966 v Johnstone (Škótsko)
Manželka: Cayetana Hutchesonová (od r. 1996)
Deti: (5) – Megan, Holly, Jack, Matilda a Oscar
Kuchárska škola: britská, francúzska a talianska
Súčasné reštaurácie: Restaurant Gordon Ramsay (3 Michelinské hviezdy), Pétrus (1 Michelinská hviezda), Maze, Savoy Grill, Foxtrot Oscar, Bread Street Kitchen, The Narrow, Gordon Ramsay au Trianon Palace, Versailles (1 Michelinská hviezda), Le Pressoir d’Argent, Bordeaux (2 Michelinské hviezdy), Gordon Ramsay at Powerscourt, Gordon Ramsay Plane Food, Cerise by Gordon Ramsay, The Devonshire, Gordon Ramsay Steak, Heddon Street Kitchen, Gordon Ramsay Burger, Gordon Ramsay Fish & Chips a Gordon Ramsay Pub & Grill
TV Show:
Boiling Point, Kitchen Nightmares, Gordon Behind Bars, Gordon Ramsay: Cookalong Live, Gordon Ramsay’s Home Cooking, Gordon Ramsay’s Ultimate Cookery Course, Gordon Ramsay’s 24 Hours to Hell and Back, Gordon Ramsay: Uncharted, Gordon’s Great Escape, Hell’s Kitchen (britská TV séria), Hell’s Kitchen (USA TV séria), Hotel Hell, MasterChef (US), MasterChef Junior, Ramsay’s Best Restaurant, Ramsay’s Kitchen Nightmares, The F Word
Ocenenie: Rád britského impéria (OBE)

-jj-, zdroj: Uncrate, twitter, facebook a wikipedia

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov