Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VW neklamal, pripravuje Arteon shooting brake!

Automobilky sa snažia prinášať nové verzie svojich doterajších modelov. Je holým faktom, aj keď nemilým, že klasické karosárske verzie, akými sú sedany, či kabriolety, alebo aj coupé sú na ústupe. Ich miesto obsadzujú praktickejšie varianty, hoci niekedy vyzerajú viac než zvláštne.

Ale to nie je prípad Arteonu. Na základe informácii zo zahraničných médií môžeme potvrdiť, že VW intenzívne pracuje na karosárskej verzii shooting brake. Konečne tak vypočuli prosby, či dokonca rovno žiadosti zákazníkov po celom svete. Prvé škice sa objavujú na internete už takmer 2 roky.

Premiéra Volkswagenu Arteon shooting brake je naplánovaná na rok 2020. Ktorý autosalón bude mať tú česť?  Žeby Ženeva? 

A to nie je všetko. Okrem iného príde aj modernizácia stávajúceho 4 dverového coupé Arteon.

Popravde, táto koncepcia nie je ničím novým. Mercedes to takto robí už roky. Podľa mňa však na otlak Volkswagenu stúpil koncern PSA, s ich novým modelom 508. Som veľmi rád, že sa poučili z minulosti, kedy vrcholné verzie ponúkali výhradne ako sedany (605, 607). A všetci vieme ako to dopadlo. Ale to už idem poriadne mimo tému…

Na druhej strane si VW konečne uvedomil, aký potenciál má kombi. Veď klasické Passaty už roky kraľujú cestám vo verzii kombi. Nieže roky, ale rovno desaťročia. Sedan je iba doplnok.

Viac pohodlia na palube?

Je tam predpoklad. Prečo? Arteon má dlhší rázvor od Passata o 5 cm. V prípade, že strecha nebude padať veľmi rýchlo, tak bude aj priestoru nad hlavou viac než dosť.

Pohonné jednotky

Čo bude pod kapotou? Nikto poriadne nevie. Je to ešte pár mesiacov. Na základe informácii z rôznych zdrojov nič slabšie ako 150 koní nebude. Nové motory budú prevažne smerované k lepším hodnotám produkovaných emisií.

Kia Stinger GT vs Volkswagen Arteon

Foto: archív  + x-tomi design

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov