Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Chevrolet Menlo EV: Exkluzívne pre čínsky trh

Spoločnosť General Motors plánuje do roku 2023 uviesť na trh dve desiatky nových elektromobilov. Jedným z prvých vozidiel do zásuvky, ktorého snímky GM zverejnil, je atraktívny Chevrolet Menlo EV. Bude sa však predávať len v Číne!

Nový elektromobil od zámorského giganta vychádza z modelu Bolt. Má avizovaný dojazd 410 km NEDC, respektíve 320 km podľa normy WLTP. Menlo EV, ktorý mal svetovú premiéru v Číne súčasne s novým SUV Chevrolet Blazer, ponúkne maximálny výkon 174 koní a najvyššia rýchlosť je stanovená na 150 km/h.

Elektromobil Chevrolet Menlo EV je údajne postavený na pohonnom systéme elektromobilu Chevrolet Bolt. Využíva 130kW elektromotor a batérie dodáva čínsky “joint-venture” partner SAIC. Pôvodne vychádzal z konceptu plug-in hybridu FNR-X.

Do predaja v Číne sa dostane v priebehu prvej polovici budúceho kalendárneho roku. Okrem krajny s najväčším počtom obyvateľov na našej planéte, sa ale podľa všetkého vôbec nedostane. Rázvor Menlo EV meria 2,66 m, rozmery sú 4,65 m na dĺžku, 1,82 m na šírku.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov