Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota Yaris GR-4 príde už o pár týždňov

Predpoklady o príchode nového prírastku do rodiny GR sa naplnili. Ostrá sériová verzia Yarisu, nateraz označovaná ako GR-4, bude predstavená už 10. januára na tokijskom autosalóne.

Po skvelom Yarise GRMN, ktorý bol pre Európu dostupný len v limitovanom počte 400 kusov, sme všetci netrpezlivo čakali na to, čím ďalším Toyota prekvapí pravoverných fanúšikov hothatchov. O novom Yarise GR-4 toho zatiaľ veľa nevieme, oficiálny teaser priamo od Toyoty a niekoľko fotografií s kamuflážou však jasne naznačuje, že sa máme na čo tešiť!

Samotné označenie GR-4 evokuje pohon všetkých štyroch kolies. Hovorí sa tiež o tom, že Yaris GR-4 by mal prebrať mnoho technických riešení z rely špeciálu Yaris WRC. Aj napriek kamufláži si nemožno nevšimnúť výrazne rozšírené blatníky a znížený podvozok, vo videu zasa dominuje pekne ostrý zvuk.

Bohužiaľ, stále nevieme, s akou motorizáciou bude Yaris GR-4 dostupný, pevne veríme, že Toyota zachová koncepciu štvorvalca a manuálnej prevodovky, ako tomu bolo pri Yarise GRMN. Po predstavení na tokijskom autosalóne sa Yaris GR-4 začne predávať na japonskom trhu a nám nezostáva nič iné len sa modliť, aby ho Toyota začala čo najskôr predávať aj v Európe.

Text: Domino Parajka

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov