Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW chce kryté chodníky pre cyklistov

Jedným z riešení individuálnej mobility v mestách je cyklistika. Pomocou e-bajkov je dostupná pre skutočne širokú verejnosť.

Navyše, pri jazde na e-bajku sa človek nezapotí ako na klasickom bicykli, takže ho môže využiť aj do cestu do práce. Problémom je však vysoká hustota premávky. Tá je taká vysoká, že sa cyklisti na cestách nemôžu cítiť bezpečne.

BMW predstavilo víziu nadzemných cyklistických ciest, dokonca krytých, aby ich využívanie nebolo viazané na počasie. Projekt E3 Way však nebude zadarmo. Jazda po takejto ceste by bola spoplatnená, podobne ako diaľnice. Na jednom z „nástupných“ miest vojdete do tunela, zaradíte sa do premávky a pri opustení tunela na niektorom z výjazdov zaplatíte sumu adekvátnu počtu kilometrov, ktoré ste prešli v tuneli. V projekte sa počíta aj s požičaním e-bajkov. Na každom vjazde a výjazde by mali byť aj stojany s e-bajkami, ktoré si záujemcovia môžu požičať cez aplikáciu v smartfóne. Spomínané chodníky by, samozrejme, mohli využívať aj elektrokolobežkári a pod. Nepripomína vám to Elona Muska? Ten chce vybudovať tunel pre autá tiež, avšak pod zemou.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov