Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Genesis EV: Prvý elektrický už v roku 2021

Rovnako ako ostatní výrobcovia automobilov, tak aj Hyundai Motor Group sa snaží prevziať štafetu v oblasti inteligentnej mobility. Už predstavili dokonca stratégiu, ako to dosiahnuť. A to už do roku 2025.

Plán s názvom Stratégia 2025 prezrádza, ako má  Hyundai naďalej expandovať, a to aj v iných, zatiaľ futuristických nápadoch a plánoch. Povedzme v lietajúcich autách. Základným pilierom tohto plánu ostávajú naďalej elektromobily. Do roku 2025 chce spoločnosť ročne predávať 560 000 elektrických vozidiel a 110 000 vodíkových alternatív. Kľúčové trhy pritom sú: Čína, Južná Kórea, vybrané trhy v Európe a USA, či Kanady. Následne, do r. 2035 sa zamerajú aj na Indiu, či Brazíliu.

Hyundai predstavil plán Strategia 2025, ktorý počíta s každoročnými investíciami v prepočte 7,5 miliardy eur. To je o 3 miliardy viac ako minulý rok.

Hyundai výrazne zvýši výdavky na výskum a vývoj, do roku 2025 chce investovať zhruba 46 miliárd eur. Tretinu z toho dá na technológie budúcnosti, ako sú elektrické a autonómne vozidlá, umelá inteligencia, robotika či lietajúce autá.

LA 2019: Plug-in hybridné SUV Hyundai Vision T

Genesis EV už od r.2021

Prvý kvietok pre značku v oblasti EV by mal prísť už v r.2021. A nebude sám. Aj Hyundai N Performance chystá EV modely, a to aj v kategórii SUV.

Hyundai tiež chystá novú modulárnu platformu, ktorá zvyšuje efektívnosť a variabilitu naprieč modelmi.

Autonómne systémy idú dopredu

Hyundai chce do roku 2025 vo všetkých modeloch ponúkať 2. a 3. stupeň autonómneho riadenia vozidla. Ešte predtým však chcú do roku 2024 predstaviť plne autonómny systém v sériovej výrobe.

Hľadajú partnerov

Trend je taký, že automobilky sa spájajú, alebo aspoň užšie spolupracujú. Šetria sa tým náklady na vývoj a výrobu. Hyundai naznačil, že v dohľadnej dobe bude hľadať partnerstvá, ktoré budú obojstranne výhodné.

Zdroj: reuters, carscoops

Foto: Archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov