Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


LA 2019: Plug-in hybridné SUV Hyundai Vision T

Na nedávnom autosalóne v Los Angeles odhalila automobilka Hyundai inovatívnu štúdiu plug-in hybridného SUV s označením Vision T.

Atraktívne vozidlo je v poradí siedmym konceptom dizajnérskeho centra Hyundai v rade. Aj v tomto prípade možno hovoriť o mimoriadnom emocionálnom náboji globálneho dizajnu a športovom looku, ktoré Hyundai neustále rozvíja.. Štúdia SUV je poháňaná externe nabíjateľným hybridným systémom, ktorý prezrádza jej zameranie na ekologický životný štýl.

Maska chladiča je u stojaceho vozidla uzatvorená a nemenná. Akonáhle sa vozidlo rozbehne, vykonáva každá lamela v dizajne masky chladiča pohyby v stanovenom slede. Tak vzniká silný dojem dynamického pohybu vpred. Dynamický charakter tohto riešenia má aj významné funkčné prínosy, pretože dochádza k usmerňovaniu prúdiaceho vzduchu k hnaciemu ústrojenstvu, čím je optimalizovaná aerodynamika, a tým aj hospodárnosť.

Zásuvka pre nabíjanie je umiestnená v zadnom blatníku na strane spolujazdca a chráni ju posuvný kryt. Pri nabíjaní štúdie Vision T svieti nápis „Blue Drive“. Stav nabitia akumulátora je zobrazovaný na kruhovom svetelnom ukazovateli. Akonáhle svieti celý kruh, značí to úplne nabité akumulátory. Žiadne bližšie informácie týkajúce sa napríklad pohonu, batérie alebo ďalších špecifikácií zatiaľ Hyundai k dispozícii neposkytol.

Rozmery konceptu Hyundai SUV Vision T
Dĺžka: 4610 mm
Šírka: 2014 mm
Výška: 1704 mm
Razvor náprav: 2804 mm

-jj- , foto: Hyundai

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov