Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ferrari Roma – A je to vonku!

Ferrari predstavilo svoj nový model, s označením Roma. Svojim dizajnom a menom chce zaspomínať na staré príjemné časy, ktoré boli pre Rím vraj typické v 50. a 60. rokoch.

Informácii zatiaľ veľa nie je. Automobilka ich postupne odomkne. Dizajnovo elegantné aerodynamické coupé kombinuje modernu s retrom. Vidno to najlepšie na prednej maske. Kľučky dverí sú efektne zapustené. Krásnu siluetu dopĺňa zadné šikmé sklo. Vzadu nesmú chýbať 2 páry svetiel na vrchnej hrane vydutých blatníkov a 2 páry výfukov.

Pocit luxusu a elegancie je prítomný aj v interiéri. Digitálny prístrojový štít, aj vertikálne umiestnený infotainment chcú navodiť pocit modernosti. Od displeja nižšie plynulo prechádza stredový tunel s voličom prevodovky, ktorý je zakončený koženou lakťovou opierkou. Vlastný displej ma na vrchu palubnej dosky aj spolujazdec. Interiér je postavený na kvalitných základoch. Koža, alcantara, kov a mnoho iného…

 

Pod kapotou novinky je 3,9 litrový (3855 cm3) V8 motor, ktorý má výkon 456 kW (612 k)a krútiaci moment 760 Nm. Ten spolupracuje s 8-stupňovou automatickou prevodovkou, ktorá je známa z SF90 Stradale. Pohotovostná hmotnosť činí 1472 kg. Akcelerácia z 0 – 100 km / h trvá iba 3,4 sekundy, na 200 len 9,3 sekundy. Maximálna rýchlosť je údajne vyššia ako 320 km/h.

Mimochodom, Ferrari je tento rok naozaj akčné. Od začiatku roka predstavilo viacero modelov. Každé jedno z nich má naozaj čo ponúknuť. V Ženeve to bolo nové F8 Tributo, ktoré nahradilo 488 GTB, následoval plug-in hybrid SF90 a následne prišli otvorené modely F8 Spider a 812 GTS.

Zdroj: carscoops

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov