Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


EICMA 2019: AMB 001 – Jedna je vždy prvá

Renomovaný britský výrobca prémiových automobilov Aston Martin a ostrovný producent motocyklov Brough Superior spojili svoje sily a um. Výsledkom je unikátny stroj s názvom AMB 001. Známe krídla značky Aston Martin na motorke tak zaznamenali svetovú premiéru.

Rýchlostný motocykel AMB 001 tento týždeň oficiálne predstavili na Medzinárodnej výstave bicyklov, motocyklov a doplnkov (EICMA 2019) v Miláne. Ide o prvý motocykel novo vzniknutého partnerstva vyhlásených britských značiek, ktoré naznačuje, že ďalšie podobné stroje nedajú na seba dlho čakať.

AMB 001 rozhodne nie je len ordinárny motocykel, ale doslova kusisko umenia. Moderny, ľahký a veľmi výkonný stroj prevzal mnoho prvkov z dizajnového jazyka vozidiel Aston Martin a bol taktiež predstavený v tradičných farbách značky.

Pri výrobnom procese boli použité vybrané materiály, ako uhlíkové vlákna, titan, hliník, ale nechýba napríklad aj ručne zošívané sedlo, ktoré kombinuje starú techniku výroby s modernými technológiami. Pretekári sa môžu tešit na výkon 134 kW (180 koní), a to všetko len pri homtnosti 80 kilogramov. Uvedená kombinácia prináša neuveriteľnú odozvu motora.

Výroba bude prebiehať ručne v továrni Brough Superior vo francúzskom Toulouse. Rozhodne pôjde o unikátny zberateľský klenot, pretože bude vyrobených len 100 exemplárov v cene 108.000 eur. Prví záujemcovia a šťastlivci budú uspokojení konci kalendárneho roku 2020.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov