Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Domáce efektné disky priamo z garáže

Kolesá robia auto. Ale nie za každú cenu. Disky spoločne s pneumatikou držia auto na ceste. Pochybná kvalita vás môže ľahko dostať do hrobu.

Na trhu je množstvo diskov. Staré, či nové, zničené, alebo po profesionálnej oprave. Ak nie ste náročný zákazník, dokážete si zohnať pekné disky aj za relatívne málo peňazí. Ak však zháňate raritný model, alebo zákazkovú výrobu, pripravte si tučný balík peňazí.

Pred nedávnom sme na našej facebookovskej stránke zverejnili obrázok vystrihnutý z prvého videa. Zožal naozaj úspech. Dnes vám prinášame videá, ako sa taký pokus rodil. Nie jedno, ale rovno 2. Podujala sa na to partia Гараж 54, (Garaž 54), ktorá je rôznymi pokusmi známa na celom svete. Tieto pokusy často nútia diváka zamyslieť, či to fakt myslia vážne.

V prvom videu je znázornené, ako si v domácich podmienkach relatívne lacno vytvoriť repliku diskov Vossen CV-3. Samozrejme, musí to byť funkčné. Aspoň na krátku dobu.

Druhé video je podobné. Tak ako v predchádzajúcom aj tu môžeme vidieť Mercedes 190 (w201), ktorý je obeťou pokusu. Celkom ma prekvapilo, že sa na celkom pekný kus s bodykitom nebáli tieto domáce produkty nahodiť. Mne by bolo ľúto, keby sa auto touto nerozvážnosťou poškodilo. V druhom videu sa už pokúšajú vyrobiť repliku diskov Mercedes AMG. Dokonca aj s logom.

Výsledok? Na oko a efekt určite dobrý. Na auto by som si ich však nikdy nedal. Ako dekorácia, alebo povedzme efektný držiak záhradnej hadice to fakt nie je zlé…

S plechovými diskami sa dajú robiť zázraky. Stačí vedieť rezať, zvárať, brúsiť…. a kopec voľného času. Je však na zamyslenie, či to je bezpečné pre ostatných naokolo…

Každopádne späť k bezpečnosti. Prečo by ste na diskoch nemali nikdy šetriť? Odpoveď sa dozviete v tomto videu.

Výber kolies nie je jednoduchý. Môže vás priviesť až do blázinca. Na trhu je veľké množstvo neoriginálnych diskov, ktorých kvalita by sa dala prirovnať k blatu. A vlastne aj tak ich ľudovo voláme. Na čo sa pri kúpe diskov zamerať, aby ste nenatrafili na fejk, si povieme nabudúce.

Foto a zdroj: Youtube.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov