Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


EICMA 2019: Kymco RevoNEX v Miláne

Tchajwanský výrobca vozidiel Kymco sa na novembrovej Medzinárodnej výstave bicyklov, motocyklov a doplnkov (EICMA 2019) v Miláne blysol novým modelom vysokorýchlostného motocyklu. Plne elektrická motorka dostala názov RevoNEX.

Nová elektromotorka zabezpečuje všestranný výkon, na ktorý nadšenci elektrických cestných motoriek už dlho čakali. Vďaka úplne novému elektrickému dizajnovému jazyku a architektúre posúva RevoNEX kategóriu jednostopových vozidiel jednoznačne na vyššiu úroveň. Spokojnosť s produktom vyjadril aj predseda spoločnosti Kymco Allen Ko: „Kymco RevoNEX je o krok bližšie k ideálnemu motocyklu, o ktorom snívajú všetci novodobí cestní motocyklisti.“

Skombinovali sme viac než dve dekády skúseností s výrobou elektrických vozidiel a filozofiu kvalitného designu, aby sme redefinovali, čo môžu šoféri očakávať od nadchádzajúcej éry vysoko výkonných cestných motocyklov,“ dodal Allen Ko. Na vlaňajšej výstave EICMA predstavila značka Kymco športový motocykel SuperNEX. Nový model RevoNEX, ktorý je určený pre každodenné jazdenie, dramaticky mení pohľad na segment elektrických motocyklov.

Hoci zdedil od svojho predchodcu „look“, prakticky všetky jazdné prvky sa dočkali výrazných zmien. Radenie je umenie jazdy na motorke. RevoNEX je vybavený pokrokovou šesťstupňovou prevodovkou, ktorá umožňuje užiť si každú sekundu jazdy. Funkcia „stop-and-go“ potom príde vhod predovšetkým v mestskej premávke. O výkon motocykla sa stará Kymco EFA (Electric Full-Range Acceleration). Kalibrovaný elektrický motor zabezpečuje okamžitú odozvu škrtiacej klapky a nepretržité dodávanie energie.

Kombinácia pokrokovej elektrickej hnacej jednotky so šesťstupňovou prevodovkou umožňuje využívať optimálne výkonové pásmo motoru. RevoNEX akceleruje z pokoja na 100 km/h za 3,9 sekundy a na zrýchlenie zo 100 na 200 km/h potrebuje len 8,7 sekundy. V meste, kde nie je radenie príliš potrebné, môžu motocyklisti využívať len prvý rýchlostný stupeň, ktorý umožní zrýchlenie až na 80 km/h. Kymco EFA je tak zárukou pôžitku z jazdy v akomkoľvek prostredí.

Špeciálne pre model RevoNEX vyvinulo Kymco systém FEP (Full Engagement Performance), čo je pokrokový systém riadenia výkonu, ktorý užívateľovi umožňuje sebavedomo využívať plný potenciál motocyklu. Pri jazde po nerovnej vozovke alebo cez kaluže vody, ktoré sa bežne na uliciach vyskytujú, nedochádza k preklzávaniu kolies a šoféri sa tak môžu spoľahnúť na hladký zážitok z jazdy. Počas náhleho brzdenia v neočakávaných situáciách zaisťuje FEP maximálnu trakciu a zabraňuje zdvíhaniu zadného kolesa.

Zvuk je hlasom stroja. Ten motocyklu RevoNEX zaisťuje systém AAM (Active Accoustic Motor), ktorý je vybavený multifrekvenčným akustickým generátorom, ktorý zvyšuje jeho natívny zvuk. Pre plné prispôsobenie štýlu vodiča ponúka RevoNEX štyri rôzne jazdné profily, ktoré sa stupňujú podľa intenzity jazdy. Kymco tak plne reaguje na všetky potreby užívateľov ich vozidiel.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov