Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Seat eScooter vstupuje na trh s motocyklami

Hustota premávky v mestách rastie doslova zo dňa na deň. V zápchach strávime čoraz viac času. A keď sa vám podarí dôjsť na miesto, tak začína ďalší problém. Kde zaparkovať?

Čoraz viac ľudí sa preto siaha po skútroch. Platí to aj na Slovensku, veď už aj u nás môžete šoférovať skútre s motorom do 125 cm3 a výkonom do 11 kW bez vodičského oprávnenia na motocykle, Stačí vám vodičák kategórie B na automobil. SEAT sa preto púšťa na vody, ktoré sú pre túto značku absolútne nové – chystá totiž skúter. Pôjde však o skúter s elektrickým pohonom, SEAT totiž chce predbehnúť dobu. Nebude čakať, kým mestá zakážu vjazd vozidlám (aj skútrom) so spaľovacím motorom do centier. Veď skúter má byť na to, aby sa s ním človek dostal až k samému cieľu kam chce ísť. Oficiálna premiéra sa uskutoční 19. novembra v Barcelone na veľtrhu Smart City Expo World Congress. Nový eScooter bude ekvivalentný 125-kubíkovým skútrom, takže aj jeho bude možné šoférovať s vodičákom skupiny B.

Nový skúter bude ďalším krokom smerom ku komplexnej mobilite, v rámci ktorej SEAT poskytuje zdieľanie vozidiel cez Respiro, predáva elektrickú kolobežku SEAT eXS KickScooter powered by Segway. Okrem toho značka SEAT začiatkom tohto roka predstavila štúdiu SEAT Minimó, štvorkolesové dvojmiestne vozidlo, kombinujúce najvýhodnejšie prvky automobilu a motocykla.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov