Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota potvrdila nástupcu GT86/BRZ!

V priebehu septembra sme informovali o posilnení väzieb Toyoty so Suzuki. Teraz vyšlo na povrch ďalšie upevňovanie spolupráce, a to konkrétne s automobilkou Subaru.

Toyota tak má prsty okrem Subaru aj v Daihatsu, Hino, Isuzu, Suzuki a v Mazde. Podiel v Subaru narástol na celkových 20%. Na znak vzájomnosti získalo aj Subaru maličký podiel v Toyote. Toyota chce pomáhať Subaru predovšetkým v elektrifikácii pohonných systémov. Okrem toho si trúfajú na posilnenie autonómneho riadenia, multimediálnych systémov a konektivity. V neposlednom rade by mala spolupráca posilniť aj vývoj pohonu kolies.

Nie je žiadnym tajomstvom, že nad ďalším pokračovaním populárneho ortodoxného malého športového modelu GT86/BRZ sa silno a hlavne dlho zmrákalo. A to ešte začiatkom tohto roka hrmelo o ukončení výroby. Prvé väčšie pozitívne ohlasy o tom, že možno príde nový model boli už vo februári. Tým sa teda ukončenie výroby na plnej čiare vyvrátilo. Ale až teraz oficiálne vieme, že to myslia naozaj vážne. Prvý prototyp by mohli predstaviť už v januári na Autosalóne v Tokiu. Prvé informácie vravia, že pod kapotou bude pravdepodobne atmosférický motor, iné jazyky tvrdia o turbomotore. Nie je vylúčené, že im bude sekundovať aj elektrina.

Každopádne som veľmi rád, že po špekuláciách nad malým športovým modelom MR2 s motorom v strede a spoluprácou s Porsche vznikne čistokrvné malé športové auto z krajiny vychádzajúceho slnka.

Autor: Marek PAUCO

Foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov