Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai Kona dostane hybrid

Kona sa vďaka novinke, minimálne z pohľadu alternatív pohonu, stane najkomplexnejším mestským crossoverom na našom trhu.

Kona Hybrid tak doplní aktuálnu ponuku modelového radu, ktorý obsahuje verzie s benzínovým, dieselovým a elektrickým motorom. Ako jedna z mála v rámci svojej kategórie je Kona k dispozícii aj s kombináciou pohonu 4×4 a automatickej prevodovky.

Kona hybrid dostane kombináciu benzínové štvorvalca 1.6 Kapa (77 kW/105 k, 147 Nm), elektromotora (32 kW/43,5 k, 170 Nm) a šesťstupňového dvojspojkového automatu DCT. Kombinovaný maximálny výkon sústavy je 104 kW (141 k) a najvyšší krútiaci moment dosahuje hodnotu 265 Nm. Dôležitou súčasťou sústavy je samozrejme akumulátor (Li-Pol) s kapacitou 1,56 kWh, ktorý vďaka vynikajúcemu výkonu pri nabíjaní a vybíjaní umožní veľmi svižné reakcie na požiadavky vodiča pri zachovaní zaujímavej priemernej spotreby paliva.

Technikou pod kapotou sa novinky novej ekologickej Kony nekončia. V rámci jej zavedenia automobilka doplnila výbavu o systém konektivity Blue Link®, ktorý umožní zákazníkom odomknúť aj zamknúť vozidlo na diaľku prostredníctvom smartfónu. Pre slovenský trh bude Blue Link® dostupný v priebehu budúceho roka. Auto bude vybavené aj 10,25-palcovým dotykovým displejom, na ktorom si môžu vodiči prispôsobiť zobrazené ikony. Samozrejmosťou bude aj podpora služieb Android Auto a Apple CarPlay. Služba Hyundai Live Services – ak sa zákazník rozhodne pre integrovanú navigáciu – ponúkne aktuálne informácie o počasí, dopravnej situácii, najbližších čerpacích staniciach s cenami paliva, dostupných parkovacích miestach a najbližších predajniach a servisoch Hyundai. Do výbavy vozidla automobilka zaradila aj praktický head-up displej, ktorý vodičovi priamo v jeho zornom poli prehľadne a pohodlne zobrazí najdôležitejšie informácie o jazde, vďaka čomu zbytočne nerozptýli koncentráciu vodiča a zvýši tak bezpečnosť jazdy. Majitelia smartfónov zasa ocenia bezdrôtové indukčné nabíjanie telefónov (Qi štandard).

Kona Hybrid sa do predaja na Slovensku dostane v poslednom štvrťroku tohto roka.

Peter Lacena, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov