Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Kto získa titul Car of the Year 2019?

Car of the Year 2019. Poznáme sedem finalistov, kto z nich získa titul?

V utorok 4. apríla sa otvoria brány najprestížnejšieho európskeho autosalónu – Medzinárodného ženevského autosalónu. Okrem množstva zaujímavých noviniek a štúdií sa stane domovom aj pre oficiálne vyhlásenie titulu Car of the Year pre rok 2019. Stane sa tak v predvečer oficiálneho otvorenia salónu. Pripomínam, že ide o jeden z najprestížnejších a zároveň najstarších ocenení aké môže automobilka za nejaký svoj model získať. Prvýkrát sa udeľoval už v roku 1964 a odvtedy každý rok.

Do prvotného výberu bolo nominovaných 60 vozidiel, ale včera sme sa dozvedeli sedem áut, z ktorých vzíde absolútny víťaz. Do finále sa dostali:

ALPINE A110
Citroën C5 Aircross
Test Ford Focus
Ford Focus
Jaguar i-Pace
Kia Ceed
Mercedes-Benz A
Peugeot 508

Za redakciu by sme titul udelili malému športiaku s koreňmi v 60. – 70. rokoch minulého storočia – Alpine A110. A prečo? Pretože spomedzi všetkých šiestich finalistov má najbližšie k našej náture, pretože je odvážnou reinkarnáciou pôvodnej značky a modelu, pretože vyzerá fantasticky, pretože bude na cestách výnimočnosťou, pretože stavia na pôvodných hodnotách automobilov – na nízkej hmotnosti, jednoduchosti a najmä na radosti z jazdy… Boli by sme však veľmi príjemne prekvapení, keby sa s našim názorom stotožnilo aj hlasovanie novinárskej komunity porotcov. Predpokladáme, že sa tak nestane a titul si odnesie Peugeot 508.

Čo si myslíte, ktoré auto by malo získať titul Car of the Year podľa vás a ktoré ho v skutočnosti získa?

Peter Varga, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov