Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Dostane nový Lexus LX hybridný pohon?

Najväčšie SUV japonskej značky, by sa v budúcom roku mohlo dočkať novej verzie. Podľa informácií z Japonska prinesie štvrtá generácia Lexusu LX veľké zmeny. A to najmä pod kapotou.

Podľa japonského portálu Best Car, ktorý predpovedá príchod novej generácie modelu LX, bude mať novinka pod prednou kapotou kombináciu benzínového šesťvalca 3.5 V6 a desaťstupňovej automatickej prevodovky.  Nebolo by tiež prekvapením, ak od vlajkovej limuzíny získať aj hybridný pohon, ktorého základ tvorí tento zaujímavý šesťvalec.

Podobne ako súčasná generácia modelu LX, aj nová verzia SUV-čka bude časť koimponentov zdieľať s Toyotou Land Cruiser. Možno preto očakávať, že v rovnakom období bude predstavený aj nový legendárny teréniak Toyoty. Vozidlo samozrejme dostane najmodernejšiu techniku, na palube nebude chýbať ani najnovšia generácia bezpečnostného systému Lexus Safety System+.

Lexus LX debutoval na jeseň 1995 a stal sa prvým SUV v dejinách japonského výrobcu luxusných  áut. Do dnešného dňa sa dočkal troch generácií, aktuálna mala premiéru v roku 2007.  V posledných rokoch sa vozidlo menilo vďala mnohým faceliftingom. Posledný (2015) ho zreteľnejšie pripojil k štýlu aktuálnych modelov z ponuky Lexusu. Podľa portálu Best Car môžeme koncept nového modelu očakávať na jesennom autosalóne  Tokyo Motor Show a o rok neskôr automobilka predstaví sériovú verziu.

Peter Lacena, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov