Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda odhaľuje Kamiq

Premiéra nového modelu Škoda Kamiq sa blíži, tretím pokračovaním odhaľovania sú skice naznačujúce jeho podobu. Ako sa vám páčia?

Škoda o novinke dávkuje informácie tradične postupne. Na jednej strane nechce vyložiť karty na stôl predčasne, no na druhej si chce udržať záujem potenciálnych zákazníkov. Už čoskoro teda môžeme očakávať prvé fotky. Tipujem, že na rad príde tvar predného reflektora, nasledovať bude detail z kabíny… Auto sa v plnej paráde ukáže na autosalóne v Ženeve, ktorý sa bude konať od 5. do 17. marca 2019. Času na postupné odhaľovanie je teda ešte dosť. Za mňa dodám, že ak sa zo skice do reality dostane vydarená zadná časť, bude to potvrdením nového smerovania značky k väčšej porcii emócií.

O novinke už niečo prezradil aj  Oliver Stefani, vedúci oddelenia Škoda Design: „Na našom novom mestskom  SUV Kamiq sme svetlomety usporiadali úplne po novom. Delené svetlomety so svetlom na denné svietenie nad hlavnými svetlometmi, ktoré sa vo vozidle značky Škoda objavujú prvýkrát, prepožičiavajú modelu Kamiq svojbytný vzhľad a predstavujú ďalšiu interpretáciu úspešného dizajnového jazyka našich SUV.“

Dodajme ešte, že okrem delených predných reflektorov má Kamiq, ako prvý automobil značky Škoda, dynamické ukazovatele zmeny smeru jazdy vpredu aj vzadu. Hodnotný vzhľad vozidla posilňuje kryštalická štruktúra svetlometov a svetelné LED zdroje.

 

Peter Lacena, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov