Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Vyzývam ťa na súboj! Si rýchlejší ako ja?

Duel. Auto magazín a spoločnosť Hyundai Slovensko vyzýva na súboj vodičov, ktorí si chcú vedomosti a šoférske umenie zmerať s redaktorom Auto magazínu.

História

Podľa historikov je duel, alebo súboj pozostatkom tzv. ordálií, teda Božích súdov, ktoré boli rozšírené najmä v rannom a vrcholnom stredoveku. Mali naprávať poškodenú česť. Najčastejšou príčinou bola urážka, krádež, zneuctenie manželky alebo dcéry. Hoci boli formálne zakázané už v roku 1215 a potom ešte niekoľkokrát, súboje sa konali aj naďalej. Na prelome 16. a 17. storočia boli obľúbené najmä v Taliansku, Francúzsku a Španielsku. V historických záznamoch sa dočítate aj to, že napríklad za desaťročné obdobie (1598 – 1608) bolo len vo Francúzsku zabitých 8 000 šermiarov. Šabľové súboje sa medzi nemeckými študentmi vyskytovali ešte v 19. storočí. Vraj posledný pištoľový súboj uhorských šľachticov na území Slovenska sa odohral neďaleko Prešova 1. januára 1881. Dodnes je pod kopcom, ktorý sa volá Zabíjaná, kamenný pamätník a náučná tabuľa.

Súčasnosť

Naším cieľom je napísať inú históriu, ktorej hlavnými aktérmi sú naši čitatelia a redaktori Auto magazínu. Chceme jazdiť rýchlo, ale bezpečne a súťažiť čestne.

Zbrane

Vedomosti a Hyundai Tucson.

Miesto duelu

Centrum bezpečnej jazdy na Slovakia Ringu v Orechovej Potôni.

Pravidlá

Hľadajte a čítajte článok s názvom DUEL v časopise Auto magazín a sledujte otázky na našom Facebooku. Piatich súťažiach, ktorí na otázky odpovedia správne, pozveme na Slovakia Ring, kde budú svoje šoférske zručnosti konfrontovať s jazdeckým umením redaktora Auto magazínu.

Ceny

Všetci účastníci duelu získajú vecné ceny. Ten, kto porazí redaktora Auto magazínu a bude mať najlepší čas z duelantov získava aj Hyundai Tucson s plnou nádržou na víkend.

Redakcia

Diskusia 1
  1. Marek Používateľ hovorí

    Mato Homola

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov