Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Citroën na trh uvádza C5 Aircross

Novinka prináša priestrannú kabínu aj moderné technológie. A samozrejme, nezameniteľný štýl ako bonus.

Nové SUV C5 Aircross ponúkne široké možnosti personalizácie s 30 kombináciami karosérie a strechy, počítať môžete aj s prvkami programu  Citroën Advanced Comfort®. Podľa očakávania teda auto dostalo odpruženie s tlmičmi s progresívnymi hydraulickými dorazmi (Progressive Hydraulic Cushions®) aj sedadlá Advanced Comfort, vďaka čomu dokáže posádke aj na nekvalitných cestách zabezpečiť komfort typický pre vozidlá značky Citroën.

V druhom rade konštruktéri použili 3 samostatné zadné posuvné a sklápateľné sedadlá, a tak má batožinový priestor objem 580 až 720 dm3, pričom po sklopení zadných sedadiel jeho prepravná kapacita narastie až na 1 630 dm3.

Moderný hi-tech automobil je vybavený 20 technológiami asistenčných systémov riadenia vrátane systému Highway Driver Assist pre autonómne riadenie 2. úrovne, systémom Grip Control s funkciou Hill Assist Descent pre jazdu v teréne, či technológiami zaisťujúcimi konektivitu, vrátane bezdrôtového nabíjania mobilných telefónov.

Pod prednú kapotu automobilka ponúka štvoricu motorov. Benzínovú alternatívu zastupuje dvojica 1.2 PureTech (96 kW/130 k, 230 Nm) a 1.6 PureTech (133 kW/181 k, 250 Nm), pričom výkonnejší z nich automobilka sériovo dodáva v kombinácii s novým osemstupňovým automatom. Kto preferuje dieselový agregát, má na výber motory 1.5 BlueHDi (96 kW/130 k, 300 Nm) a 2.0 BlueHdi (130 kW/177 k, 400 Nm). Moderný automat si samozrejme môžete dopriať aj s nimi. Ani tu sa však ponuka pod prednú kapotu nekončí, automobilka pre nový model C5 Aircross pripravuje moderný Plug-in hybrid.

Sériová výbava je tradične rozdelená do troch stupňov (Live, Feel, Shine), základná cena Citroënu C5 Aircross je vďaka uvádzaciemu bonusu príjemných 19 990 €.

Peter Lacena, foto : archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov