Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Múzeum predstaví študentské automobily snov

Múzeum značky Škoda má za sebou, podobne ako automobilka, mimoriadne úspešný rok. V minulom roku si expozíciu pozrelo 273 811 návštevníkov.

Medziročný nárast počtu návštevníkov predstavuje takmer 8 percent. Pútavú prezentáciu histórie značky Škoda dopĺňa možnosť návštevy depozitárov alebo výrobných liniek, ako aj rad kultúrnych podujatí a tematických výstav. Podiel domácich, českých návštevníkov Škoda Múzea sa dlhodobo pohybuje okolo  60 percent, atraktívnu mladoboleslavskú expozíciu si do programu svojej cesty zaradilo aj množstvo hostí z európskych krajín, napríklad z Nemecka, Francúzska či Poľska, ale aj zo zámoria – od Číny po USA.

„Rekordná návštevnosť Škoda Múzea dokazuje, ako dobre funguje prezentácia automobilovej histórie s prepojením tradičných a moderných multimediálnych prvkov. Stále sa usilujeme ponúknuť niečo navyše, a tak – okrem príchodov nových hostí – sa k nám mnohí návštevníci opakovane vracajú,“ hovorí Andrea Frydlová, vedúca Škoda Múzea v Mladej Boleslavi.

Najnovším motívom na návštevu Škoda Múzea je prezentácia študentských vozidiel Škoda. Študenti stredného odborného učilišťa strojárskeho v Mladej Boleslavi, ktoré je už od roku 1927 podporované automobilkou, každoročne vyvinú a vyrobia unikátnu štúdiu automobilu podľa svojich predstáv. Táto tradícia sa začala v roku 2014. Vybraný tím spoločne vyvíja koncept na základe aktuálneho sériového modelu značky Škoda a následne ho s podporou svojich učiteľov odborného výcviku, zástupcov oddelenia technického vývoja, dizajnu a výroby spoločnosti Škoda Auto aj zrealizuje.

Peter Lacena, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov