Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Polaris Slingshot – zábavná trojkolka

Ak chcete zaujať okoloidúcich chodcov, či účastníkov cestnej premávky, potom je Polaris Slingshot Grand Touring LE tou správnou voľbou pre vás. Cena najnovšej verzie športovej americkej trojkolky začína na čiastke 29.500 USD (25.750 eur).

Čerstvý „autocykel“ Grand Touring LE má v porovnaní so svojimi predchodcami vylepšený cestovný komfort a stavia sa na vrchol modelovej rady. Ešte stále však ide o veľké dobrodružstvo a zábavnú jazdu pre odolných motoristov, ktorým napríklad nevadí ani nosenie povinnej prilby.

Grand Touring LE sa dá oproti lacnejším verziám rozoznať na prvý pohľad podľa imitácie klasickej strechy, ktorá dopĺňa zvýšený veterný deflektor nahradzujúci čelné okno. V praxi to znamená, že v Slingshote síce ešte stále zmoknete, ale už nie tak veľmi, ako tomu bolo doteraz.
Prečítajte si aj: Elektrická trojkolka Vanderhall Edison2 „vystrelí“ z pokoja na stovku za 4 sekundy

Nové sú tiež kolesá s priemerom 18 palcov vpredu a 20 palcov vzadu. Napriek spomínanej „streche“ ešte stále nepočítajte so žiadnymi klasickými dverami. Niekomu môže zasa chýbať k pocitu bezpečnosti poriadne čelné sklo, klimatizácia alebo batožinový priestor.
Prečítajte si aj: Honda Mean Mower V2 – najrýchlejšia kosačka na svete?

Prístup do interiéru zjednodušujú výklopné panely, ktoré sú zabudované v streche. V najnovšom interiéri modelu Grand Touring LE dostal priestor väčší 7-palcový dotykový displej s navigáciou a pohodlnejšími sedačkami na dlhšie trasy. Audiovizuálnu techniku obstarala spoločnosť Rockford Fosgate.

Prečítajte si aj: Nobe 100? Retro-elektro úlet z Estónska

Pohon má na starosti benzínový štvorvalec ECOTEC s objemom 2,4-litra, výkonom 173k a s krútiacim momentom 227Nm. Už podľa názvu pozorní motoristi zistili, že sa nejedná o pohonnú jednotku pôvodne od spoločnosti General Motors, ktorá je určená pre zámorský trh.
Prečítajte si aj: Trojkolka Honda ATC70 po M. Jacksonovi

Vďaka priamemu vstrekovaniu a vyššiemu objemu nechýba krútiaci moment v nižších otáčkach. Spotreba závisí od štýlu jazdy a pohybuje sa medzi 7 a 9 litrami na 100km. Na akceleráciu z pokoja na stovku potrebuje Polaris Slingshot Grand Touring LE len 6,5 sekundy. Na poslednom, piatom rýchlostnom stupni manuálnej prevodovky dosiahnete maximálnu rýchlosť 220 km/h.

Medzi technické výhody najnovšieho modelu Polaris Slinghshot (pozn. v preklade Polárny prak) možno označiť originálny zvuk, ktorý má na svedomí výfuk umiestnený priamo nad hlavami posádky. Naopak, medzi negatíva treba zaradiť fakt, že hoci športová trojkolka disponuje užitočným systémom ESP, nemá ani jeden airbag. K dispozícii v základnej verzii nie sú ani štvorbodové bezpečnostné pásy.
Prečítajte si aj: Vanderhall Venice je zábava na troch kolesách

„Grand Touring LE je model z limitovanej edície pre vodiča, ktorý hľadá najnovšie a najkvalitnejšie technológie, pohodlie jazdca a prvotriedny štýl,“ povedala marketingová manažérka spoločnosti Slingshot Marketing Rachael Eliová. „Grand Touring LE je perfektnou víkendovou alternatívou pri úniku z mesta, ale aj ideálnou možnosťou na úlety v mestských uličkách.“

-jj-

 

 

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov