Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Vanderhall Venice je zábava na troch kolesách

Ak ste ešte nikdy predtým nepočuli o Vanderhall Motor Works, nič si z toho nerobte, pretože pravdepodobne nie ste sami. Spoločnosť Vanderhall, založená v americkom Prove, štát Utah, navrhuje trojkolky podobné tým od Polaris Slingshot, Campagna T-Rex alebo Morgan 3 Wheeler, ale tým sa podobnosti končia.

 

Nový nádherný trojkolový roadster nazvaný Vanderhall Venice ponúka toľko zábavy, koľko ste ešte na žiadnom trojkolesovom aute nezažili. Vanderhall naplňuje svoje trojkolky 1,4-litrovým preplňovaným turbo motorom od General Motors, ktorý má maximálny výkon 147 kw (200 koní). Ten sa prenáša na predné kolesá pomocou šesťrýchlostnej automatickej prevodovky s pádlami pod volantom.

 

Americká spoločnosť Vanderhall ponúkla na trh už predtým trojkolku Laguna, Venice je však jej lacnejšou verziou. Základný model Laguna stojí 50.000 USD, verzia Sport Premium o 8.500 USD viac a za vypredanú edíciu na objednávku museli záujemcovia zaplatiť 77.000 USD. Nový Vanderhall Venice je lacnejší kvôli nízko-nákladovým kompozitným materiálom, ktoré nahradili karosériu s uhlíkových vlákien.

 

Pri výrobe modelu Venice sa použil plast ABS (Acrylonitrile butadiene styrene), ktorý sa bežne využíva v 3D tlačiarňach. Použitím tejto technológie bola dosiahnutá suchá hmotnosť len 623 kilogramov. Spomínaný výkon 147 kW postačí k akcelerácii z nuly na 96 km/h za menej než päť sekúnd. Najviac sa rozbehne na 210 km/h, pričom šofér navyše sedí len niečo málo cez 11 cm nad cestou. Celková výška stroja je 1,22 m.

 

Trojkolky od Vanderhall sú trochu divné, trochu retro, trochu nepraktické a hlavne dosť netradičné svojou koncepciou. Napriek tomu, že Venice je základným modelom, ponúka komfortnú výbavu akou sú vyhrievanie sedadiel a bluetooth pripojenie. Bezpečnosť vozu je zaistená systémom ABS a brzdovým asistentom pre športové brzdiče a kotúče. Voz je schopný zastaviť zo stokilometrovej rýchlosti na tridsiatich metroch. Mimochodom, trochu vtipne vyznie objem batožinového priestoru, ktorý má len skromných 75 litrov. Na žiadne veľké nákupy to teda nebude.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov