Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Trojkolka Honda ATC70 po M. Jacksonovi

Akčná trojkolka Honda ATC70 bola odjakživa vyhľadávaným modelom. Špeciálne upravenú verziu, ktorú si svojho času objednal aj legendárny spevák Michael Jackson so svojimi bratmi, je teraz dostupná prostredníctvom aukčného domu Julien´s. Vyvolávacia cena je 10.000 USD (8.520 eur).

Výrobca motorky s tromi širokými kolesami upozorňuje, že to nie je hračka pre deti. Na druhej strane treba zdôrazniť, že trojkolka so štvortaktným motorom s objemom 72 ccm, je ideálnym odrazovým mostíkom pre budúcich nádejných pretekárov. Trojkolka je ideálna pre začiatočníkov a celú rodinu aj vďaka automatickej spojke s nastaviteľnou škrtiacou klapkou.

Prečítajte si aj: Vozil sa v ňom Paul McCartney, teraz je kupé Lamborghini 400 GT 2+2 na predaj

V apríli roku 1973 dorazila špeciálna zásielka od spoločnosti American Honda Motor Company na kalifornskú adresu Sunset Boulevard 6255 v Los Angeles, kde v tom čase žili členovia úspešnej skupiny The Jackson 5 zloženej z piatich bratov. Je všeobecne známe, že Michael Jackson si aj so súrodencami radi užívali nielen jazdu na trojkolkách , ale aj klasických motocykloch.

Prečítajte si aj: Iso Grifo A3/C po Johnny Hallydayovi ozdobou parížskej aukcie

Trojkolky Honda s modelovou skratkou ATC sa začali vyrábať v roku 1970 a v podstate položili základ pre trh s terénnymi trojkolkami. Množstvo ďalších tovární a spoločností nasledovalo tento príklad, ale už sa im nepodarilo dosiahnuť rovnako prenikavý úspech. Verzia ATC70 vychádzala z pôvodného modelu ATC90, ktorý v zámorí niesol meno US90 až dovtedy, kým si Honda nedala patentovať skratku ATC (pozn. „all-terrain cycle).

Prečítajte si aj: Kultové modely od Porsche, ktorým podľahli aj James Dean a Steve McQueen

 

-jj-

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov