Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nobe 100? Retro-elektro úlet z Estónska

Na autosalóne v Paríži, ktorý sa uskutoční na jeseň, absolvuje svetovú premiéru elektromobil Nobe 100 z Estónska. Trojkolka pripomínajúca legendárny “československý” Velorex, by sa mala začať vyrábať o dva roky.

Estónsky projekt svojim dizajnom pripomína staré talianske športové vozidlá, avšak interiér tak trochu kopíruje Mercedes-Benz SL. Trojkolka má netradičné úsporiadanie s pohonom všetkých štyroch kolies.

Prečítajte si aj: Ozdoba kráľovskej svadby? Elektromobil Jaguar E-Type Zero 

Pozornosť púta aj samotný pohon – kapacita batérie má pri rýchlostiach do 100 km/h dojazd až 220 km. Záložné batérie sa nachádzajú na podlahe pod palubnou doskou v podobe „koženého kufríka“. Tento alternatívny a mobilný zdroj je možné ľahko dobiť a následne je vozidlo pripravené na 40 km.

Prečítajte si aj: Peking: Buick vystavuje v Číne hybrid Velite 6 a elektromobil Enspire 

Nadšenci zo severu Európy sa v súčasnosti snažia naakumulovať dostatok finančných prostriedkov na dokončenie štúdie. Prvý exemplár uzrie svetlo sveta ešte tento rok a predstaví sa vo francúzskej metropole. Ak pôjde všetko podľa plánu, tak sériová výroba odštartuje v roku 2020, pričom cena by sa mala pohybovať okolo 27.300 eur.

Prečítajte si aj: Čínsky elektromobil LSEV z 3D tlačiarne pozostáva len z 57 častí! 

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov