Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Inovovaná Kia Sportage príde na jeseň

Populárne SUV z dielne značky Kia k nám čoskoro príde v inovovanej edícii. Hoci zmeny badať aj na karosérii, to podstatné sa udialo pod prednou kapotou. Kia do modelu Sportage nasadzuje mild-hybridný vznetový pohon 2.0 CRDi EcoDynamics+.

Karoséria štandardných modelov dostala nový predný aj zadný nárazník, prepracované predné a zadné hmlové reflektory. Zákazníci dostanú na výber aj  päť nových farieb karosérie a nové zliatinové disky s rozmerom 16, 17 a 19 palcov. V rámci príplatkov si budete môcť auto skrášliť chrómovými doplnkami. Zmeny sa samozrejme nevyhli ani populárnej športovej verzii GT-Line, ktorá dostala novú čiernu prednú masku, úpravou prešli aj unikátne 19-palcové disky kolies z ľahkých zliatin GT-Line. Okrem toho sú všetky modely vybavené novým zadným spojlerom s dvojitým výfukom a hmlovými svetlami s diódami LED v tvare „kocky ľadu“. Vynovená kabína prináša nový volant a prepracovaný združený prístroj, ako aj nové čierno-sivé dvojfarebné čalúnenie. Modely GT-Line sú v ponuke so sedadlami s dvojfarebnou čierno-sivou kožou alebo voliteľnou čiernou kožou s červenými prvkami.

Sportage dostal mil-hybrid

Hlavnou hviezdou novinky však určite bude vyspelá mild-hybridná vznetová hnacia sústava 2.0 CRDi EcoDynamic+ 48V, ktorú značka na trh uvádza v rámci svojej celosvetovej stratégie elektrifikácie hnacích sústav. Žiaľ, na technické údaje novinky si ešte musíme chvíľu počkať. Ani tu sa však zmeny pod prednou kapotou nekončia.  Nový Sportage si budete môcť objedať aj s novým štvorvalcom 1.6 CRDi, ktorý bude na výber v dvoch výkonových úrovniach (85 kW/115 k a 100 kW/136 k). Je potešiteľné, že výkonnejší z nich bude automobilka dodávať aj vo veľmi žiadanej kombinácii s pohonom 4×4 a sedemstupňovou automatickou prevodovkou 7DCT.

Do roku 2025 plánuje Kia uviesť na trh 16 vozidiel s vyspelou hnacou sústavou: päť nových hybridov, päť plug-in hybridov, päť elektrických vozidiel a v roku 2020 aj elektrické vozidlo na palivové články. Dodávky nového modelu pre európskych zákazníkov sa začnú v priebehu tretieho štvrťroka 2018.

Peter Lacena, foto: Kia

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov