Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volvo XC40 začali vyrábať v Belgicku

Volvo XC40 je prvým vozidlom spoločnosti Volvo, ktoré bude postavené na novej platforme CMA.

Švédska automobilka Volvo oficiálne začala vyrábať svoj úplne nový malý prémiový SUV – Volvo XC40. SUV sa vyrába vo výrobnom závode spoločnosti v Gente v Belgicku, kde spoločnosť v súčasnosti vyrába modely V40, S60 a nové XC60. V celosvetovom meradle spoločnosť Volvo začne dodávať nový model XC40 už od začiatku budúceho roka a spoločnosť už získala 13 000 objednávok na vozidlo. Nové Volvo XC40 po prvý raz predstavia v Severnej Amerike na nadchádzajúcom autosalóne v Los Angeles 1.-10. decembra 2017 v LA Convention Center.

   

O začatí výroby modelu Volvo XC40 generálny riaditeľ a prezident spoločnosti Volvo Cars Hakan Samuelsson povedal: „Je to dôležitý deň pre spoločnosť v Gente a všetkých našich zamestnancov. Naši ľudia pre začiatok výroby modelu XC40 urobili skvelú prácu.“

Volvo XC40 je postavené na platforme CMA

Nový model Volvo XC40 je prvým automobilom výrobcu automobilov v Gente, ktorý je postavený na novej Compact Modular Architecture spoločnosti, a to platforme CMA. Nová platforma, vyvinutá v spolupráci s materskou spoločnosťou Volvo Geely Auto, bude v podstate podporovať všetky budúce modely radu 40. Spoločnosť Volvo tiež tvrdí, že nová platforma poskytne spoločnosti Volvo Cars potrebnú súčinnosť a úspory pre malý segment prémiových vozidiel. Značné investície v posledných rokoch transformovali závod Gent na globálny exportný uzol pre automobily postavené na CMA, ktorých výrobu uľahčuje aj celkom 363 nových robotov.

Nový model XC40 si požičal niekoľko stylingových prvkov od svojich starších súrodencov – XC60 a XC90. V bezpečnostných doplnkov nechýba detekciu chodcov, cyklistov a vozidlo má aj núdzovú automatickú brzdu. Od začiatku výroby bude XC40 byť k dispozícii s dieselovým motorom D4 a s pohonným systémom Drive-E s benzínovým pohonom T5. Ďalšie možnosti hnacieho ústrojenstva, vrátane hybridnej aj čisto elektrickej verzie, budú pridané neskôr. Model XC40 bude aj prvým modelom Volvo, ktorý bude k dispozícii s novým 3-valcovým motorom Volvo.

Celosvetovo sa dodávky nového XC40 začnú od začiatku roka 2018.

(šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov