Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Najkrajší štvordverový športiak na svete? Aston Martin Rapide S

Rapide S je ozdobou v automobilovom portfóliu britskej značky Aston Martin. Je vytvorený z toho najlepšieho, čím ostrovná firma disponuje. Koncipovaný bol s jedinečnou víziou, z ktorej vzišiel športový voz so senzačným výkonom a najvyššou kultivovanosťou. Rapide S má dostatok priestoru pre štyri dospelé osoby.

Tento automobil je priekopníkom svojej doby a nadčasovo krásny. Je úžasný, vzrušujúci a každým kúskom je to Aston Martin. Absolútne stelesňuje filozofiu značky. Tento jedinečný luxus na štyroch kolesách ponúka zážitok z jazdy, elegantné pohodlie a pokojnú kultivovanosť. Váži len 1990 kg, je štvordverový a má dynamiku svetovej triedy.

 

Rapide S poháňa motor V12 AM29. Ide o najlepší agregát, ktorý kedy automobilka postavila. Z nuly na stovku voz zrýchli za neuveriteľné 4,2 sekundy, krútiaci moment má 630 Nm, pričom ho poháňa silných 406 kW (552 koní). Tým sa jeho výkon zvýšil o celých 18 % oproti prvej generácii Rapidu. Rapide S prináša fenomenálny výkon po celú dobu jazdy.

Voz má osemstupňovú automatickú prevodovku Touchtronic III ZF, vďaka ktorej zažijete výnimočnú kvalitu riadenia a neuveriteľnú akceleráciu. Riadiacim centrom auta je nový informačný systém AMI III. Integruje audio technológie, hands-free a navigáciu a je umiestnený tak, aby ste mali všetko na dosah ruky. Na výber je celkovo deväť farieb, v ktorých sa voz vyrába.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov