Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VIDEO: Bryce Menzies „preletel“ nad mexickým mestom duchov vo svetovom rekorde

Blíži sa víkend a tak sme pre vás pripravili malú chuťovku! Profesionálny jazdec tímu Red Bull Bryce Menzies vytvoril nové svetové maximum zapísané aj do Guinnesovej knihy rekordov, keď so svojim off-roadovým ťahačom preletel vo vzduchu do vzdialenosti necelých 116 metrov.



Adrenalínový Američan zaznamenal svoj rekordný pokus v mexickom meste duchov na púšti Nové Mexico. Menzies so svojim “truckom” súčasne prekonal oficiálny (92 m) aj neoficiálny svetový rekord (101), pričom „zaletel“ presne do vzdialenosti 115,6 m.



Menzies sa k novému rekordnému zápisu dostal počas tréningovej jazdy, keď trénoval pred víkendovou šou „Bryce Menzies New Frontier powered by Pennzoil Synthetics“. Zámorský borec aj po úspešnom pokuse pokračoval v tréningovom procese, ale nanešťastie utrpel vážnu haváriu, pri ktorej výrazne poškodil ťahač a zlomil si rameno.



Medzi Menziesových sponzorov patrí okrem Red Bull Racing aj americký výrobca pneumatík BFGoodrich tires. Tento horkokrvný pilot má už na svojom zozname vyhratých off-roadových pretekov také skalpy ako Baja 500, Mint 400, the TORC Pro 2 Championship a Red Bull Frozen Rush.


-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov