Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Aj Aston Martin pripravuje nové SUV pod skratkou DBX

Britský výrobca luxusných áut Aston Martin predstavil pred dvoma rokmi koncept s názvom DBX, ktorý chce v roku 2019 uviesť do výroby. Ide o prvý model SUV tejto značky, ktoré sa bude vyrábať v továrni v St. Athan v južnom Walese.

 

Športové vozy automobilky preslávili hlavne filmy s agentom Jamesom Bondom. Firma masívne investuje do modernizácie súčasných modelov a vývoja niekoľkých nových vozov, ktoré by sa mali objaviť na trhu do konca spomínaného roku 2019. Okrem prvého športovo-úžitkového auta (SUV), to má byť aj model AM-RB 001 inšpirovaný formulou 1 v cene dvoch až troch miliónov libier, ktorý bude najdrahším novým autom vyrobeným firmou Aston Martin.

 

 

Vozom s jedným z najväčších objemov výroby má byť SUV DBX, ktoré bude konkurovať modelu Bentayga automobilky Bentley. Pickupy a SUV mali vlani na predaji áut v USA podiel 59,5 percenta a záujem o tieto vozy v Severnej Amerike donútil luxusných výrobcov, ako Rolls Royce a Lamborghini, predstaviť nové SUV. Generálny riaditeľ spoločnosti Andy Palmer povedal, že Aston Martin počíta ročne s výrobou 4000 až 5000 modelov SUV, pričom vytvorí 1000 nových pracovných miest a ďalších 3000 v továrňach na výrobu súčiastok po celom Walese.

 

„Vzhľadom ku svojej veľkosti a rozsahu predstavujú super hangáre v St. Athane jedinečnú príležitosť pre nás postaviť náš druhý výrobný závod v rámci existujúcej štruktúry. Je to možno dobré, že St. Athan, podobne ako naše sídlo pre výrobu športových vozov v Gaydone, leží na bývalej základni Royal Air Force base,” dodal generálny riaditeľ spoločnosti Andy Palmer.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov