Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Iveco má titul „NGV Global Industry Champion“

Spoločnosť Iveco získala ocenenie Industry Award za svoje úsilie pri vývoji vozidiel s pohonom na zemný plyn.

Je to vysoko cenené uznanie za 20-ročné priekopnícke práce na vývoji ponuky vozidiel s pohonom na zemný plyn – od ľahkých, stredne ťažkých a ťažkých nákladných vozidiel až po autobusy.

NGV Global zastupuje celosvetové odvetvie výroby vozidiel s pohonom na zemný plyn a prispieva k podpore používania zemného plynu a biometánu v oblasti dopravy s cieľom zvýšiť účinnosť a bezpečnosť vozidiel vo všetkých oblastiach.

Porota pri hodnotení prihliadala na vplyv činností značky na národnej, regionálnej a globálnej úrovni. NGV Global zastupuje záujmy takmer 350 členov z celého sveta. Od svojho založenia v roku 1986 počet vozidiel s pohonom na zemný plyn (NGV) na celom svete narástol z takmer nuly na viac ako 23 miliónov. NGV Global predpovedá v najbližších rokoch rovnaký trend a do roku 2013 odhaduje až 65 miliónov NGV na cestách celého sveta.

Spoločnosť Iveco je svetovou jednotkou v oblasti úžitkových vozidiel s pohonom na zemný plyn a prvým výrobcom, ktorý ponúka kompletný rad modelov s pohonom na zemný plyn. Hlavným cieľom produktovej stratégie značky je dodávať zákazníkom vozidlá, ktoré im umožnia pracovať udržateľne z hľadiska ochrany životného prostredia a takisto dosahovania zisku. Značke sa vďaka tomu podarilo zrýchliť tempo zavádzania zemného plynu v Európe i mimo jej hraníc, a to u nových aj existujúcich zákazníkov.

Zemný plyn pomáha bojovať s emisiami znečisťujúcich látok pri paralelnom znižovaní celkových nákladov na vlastníctvo a znižovaní emisií hluku, čo je ďalší kľúčový faktor pre mestské oblasti. Pri vývoji tohto alternatívneho dopravného riešenia spoločnosť Iveco očakávala niekoľko odporúčaní, ktoré v roku 2016 zaviedla Európska komisia vo svojom oznámení o európskej stratégii pre nízkoemisnú mobilitu.

Vďaka rastúcej dostupnosti palív bioCNG (bio-stlačený zemný plyn) a bioLNG (bio-skvapalnený zemný plyn) v Európe môžu dnes logistické firmy aj podniky verejnej dopravy prevádzkovať flotily s nulovou produkciou emisií CO2, čo prispieva k energetickej nezávislosti a boju s klimatickými zmenami.

Iveco (šr)

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov